Microsoft тества интеграция с Gmail в уеб базирания Outlook

Някои потребители могат да добавят Gmail, Drive и Calendar към своите профили в Outlook
Изглежда, че Microsoft тества нова функционалност, която ще позволи на потребителите да добавят Google услуги към своите профили в Outlook, пише Engadget. Ако опцията е достъпна за вашия профил, то трябва да видите изкачащ прозорец с текст "Добавете своя Google Mail и Calendar в Outlook, за да управлявате лесно всичко от една място". По този начин ще можете да преминавате между входящите кутии на двата имейла (макар че това води до цялостно презареждане на прозореца) и да използвате своите Drive файлове. Все още обаче не е ясно как Google Calendar е интегриран в Outlook.

В момента можете да изберете само един профил в Gmail, който да бъде синхронизирн с Outlook. Вероятно в бъдеще това ще се промени, тъй като много потребители разполагат с няколко имейл адреса в Gmail. Не за първи път обаче двамата конкуренти обединяват своите усилия. През 2017 Microsoft добави функциите за Google Calendar и Contacts към своята десктоп базирана версия на Outlook 2016. Тъй като тестовете продължават, повече потребители на Outlook вероятно ще получат достъп до новата опция.

"Ние винаги търсим нови начини да осигурим най-доброто имейл преживяване за нашите потребители и можем да потвърдим, че експериментираме с малък брой Outlook.com потребители, за да се учим и да събираме обратна връзка", отбелязa говорителят на Microsoft.
още по темата

Microsoft X019 – всички новини от Xbox събитието!

Всяка следваща година Microsoft правят все по-голямо и забележително Inside Xbox (X019) шоу
16.11.2019 / 11:36
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.