Apple ще създаде приложения от следващо поколение за Windows

Освен това компанията търси UWP разработчиици
Apple търси софтуерни инженери, които да помогнат на компанията да създаде приложения за Windows, пише The Verge. Технологичният гигант разкри своите планове този месец, канейки потенциалните кандидати да се присъединят към организацията, за да създадат следващо поколение приложения за Windows.

Apple поддържа съществуващите Windows приложения като iTunes и iCloud, но и двете са традиционни десктоп версии, на които вече им личи възрастта. По-рано тази година производителят на iPhone обяви, че разделя iTunes в три отделни приложения за masOS: Podcasts, TV и Music. Нито едно от тях обаче не е достъпно за Windows, което означава, че потребителите ще могат да използват единствено iTunes на своя компютър. Ако имате абонамент за Apple Music или Apple TV Plus, то трябва да насочите към уеб версиите вместо приложения за Windows 10.

В предложението за работа на Apple се споменава, че "опитът с UWP е голямо предимство", което подсказва, че компанията иска да създаде Universal Windows Platform (UWP) версии за своите приложения за Windows 10. По този начин от Apple се надяват да осигурят приложения за Windows 10 и Xbox One, което е особено важно за Apple TV Plus, тъй като в момента няма възможност да се гледа съдържанието от тази услуга на Xbox One.

Не е ясно обаче кога тези нови приложения ще бъдат налични, но фактът, че Apple инвестира в Windows 10 е добра новина за притежателите на Surface или Windows таблетите.
още по темата

Смартфони могат да бъдат хакнати с фалшиво клипче през WhatsApp

Слабостта е в модула за обработка на MP4 файлове, проверете версията на комуникатора
19.11.2019 / 12:18

AR хедсетът на Apple вероятно няма да е готов преди 2022

Също така се говори, че AR очилата ще бъдат пуснати на пазара през 2023
12.11.2019 / 12:30
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.