Актуализирайте своя iPhone 5, за да запазите имейла, браузъра и GPS-a си

И то преди 3-ти ноември
Ако все още не сте се отказали от своя iPhone 5, който излезе през 2012, то определено трябва да го актуализирате преди 3-ти ноември. Ще трябва да преминете към iOS 10.3.4, за да продължат важните функционалности да работят, включително App Store, iCloud, имейла и браузъра, отбелязват от Apple. Ако не сте сигурни коя точно версия на операционната система използвате, то можете можете да разгледате страницата на компанията, посветена на този въпрос, пише The Verge.

Всъщност актуализацията е необходима заради GPS-a. На практика GPS устройствата отчитат датата и часа чрез брояч на седмиците, който може да достигне до 1,024 и след това се нулира. Тъй като GPS-ът изисква точно време, за да функционира, рестартирането може да повлияе на данните за локацията също така.

По-новите устройства могат да се адаптират към нулирането, твърдят от Ars Technica, и може би само точността на GPS-а ще бъде засегната от този бъг. От Apple отбелязват, че iPhone 4, първото поколение iPad mini, iPad 2, а също така третото и четвъртото поколение iPad ще се нуждаят от ъпдейт, за да може GPS-ът да продължи да работи ефективно, макар че другите функционалности не би трябвало да бъдат засегнати, ако забравите за актуализацията. Според Verizon GPS точността на всяко устройство, създадено между 2006 и 2016, може да бъде повлияна, като тук ще намерите пълния списък с производителите и моделите.

При повечето смартфони и таблети има лесно решение: просто обновете софтуера.

Ако не успеете до 3-ти ноември да инсталирате ъпдейта на своя iPhone, от Apple предупреждават, че актуализациите "по въздух" (over-the-air updates) и iCloud бекъпа няма да работят. Ако това се случи, то ще трябва да възстановите съдържанието на своя телефон през компютъра.

Точността на времето и преди е била причината за спирането на някои Apple продукти. Например миналата година лятното часово време обърка Apple Watches. От Apple уверяват, че промяната няма да засегне устройствата преди 2 ч. сутринта (българско време) на 3-ти ноември, но не чакайте последния моменти и актуализирайте софтуера си сега!
още по темата

Apple отново пуска ъпдейт за iOS 13

Този път целта е да се оправи проблемът с приложенията, работещи на заден фон
08.11.2019 / 05:20

iPhone идва през 2020 г. с най-мощния 5G чип?

Според Nikkei новите модели на Apple ще разчитат на X55 на Qualcomm
30.10.2019 / 04:10

8 от най-добрите игри в Apple Arcade

Ако все още не сте разбрали какво е Apple Arcade, нека напомним, че става въпрос за абонаментна услуга...
26.10.2019 / 10:47

iOS 13 затвърждава тенденцията за високи нива на актуализирани iPhone

Само за месец 55% от апаратите, пуснати на пазара в последната една година, са с най-новата версия на мобилната оперционна система на Apple
17.10.2019 / 01:53
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.