Google подготвя ъпдейт за лицевото отключване на Pixel 4

Актуализацията е необходима заради притесненията, че устройството може да бъде отворено, докато спите
Малко след пускането на Pixel 4 от Google миналата седмица, от BBC откриха, че системата за биометрично отключване Face Unlock позволява да се получи достъп до телефона дори когато очите ви са затворени, пише Engadget. Това означава, че някой може да ви отключи телефона дори ако вие спите, което определено прави Pixel 4 по-слабо защитен в сравнение със iPhone на Apple, чиято система Face ID изисква "внимание" или отворени очи.

От Google са признали съществуването на проблема и са предложили временно справяне с него: "Ние работим по опция, която да изисква от потребителите да бъдат с отворени очи, за да си отключат телефона. Тя ще бъде пусната в софтуерен ъпдейт през следващите месеци. Междувременно, ако потребителите на Pixel 4 се притесняват, че някой може да им вземе телефона и да го отключи, докато техните очи са затворени, то те могат да активират опцията за сигурност, която изисква ПИН код, шаблон или парола за следващото отключване".

Според по-рано изтекла информация изглежда, че ранната версия на Pixel 4 е имала настройка, наречена "изискване за отваряне на очите", подобно на Face ID. Въпреки това опцията не беше налична при представянето на устройството и няма да бъде достъпна, когато то бъде пуснато в продажба на 24 октомври.

Изключая този проблем, новият модел предлага сигурност благодарение на инфрачервената система, която създава дълбочинна карта на вашето лице, така че да не може да се използва снимка. "Системата за лицево отключване на Pixel 4 отговаря на изискванията за сигурност и може да се използва за плащания и автентикация при приложения, включително банкови приложения. То е устойчиво срещу невалидни опити за отключване чрез други средства, например с маски", изтъкват от Google.
още по темата

iPhone идва през 2020 г. с най-мощния 5G чип?

Според Nikkei новите модели на Apple ще разчитат на X55 на Qualcomm
30.10.2019 / 04:10

Изтрйте пръстовите отпечатъци, ако ползвате Samsung Galaxy S10 или Note 10

Уязвимост може да даде на всеки достъп до смартфона ви
21.10.2019 / 12:34

Трябва ли да плащаме за антивирусен софтуер?

Windows Security се изравнява по ефективност с големите имена в бранша
25.09.2019 / 03:24
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.