След като преди време Microsoft пусна голям ъпдейт на своята услуга Your Phone (Вашият телефон), призвана да "сприятели" компютрите, работещи по Windows 10, със смартфоните, базирани на Android, който позволи на потребителите да виждат известия от телефона си директно на компютъра, сега компанията разширява интеграцията.

Your Phone поддръжката на обаждания в Windows 10 вече е факт. Първоначално Microsoft пуска опцията Fast ring към ограничени потребители, членове на Insider Preview програмата. Fast ring дава възможност да бъдат приемани и извършвани обаждания директно от Windows 10 среда. За целта е необходимо операционната система на смартфона да бъде поне Andorid 7 или по-висока версия, да разполагате с микрофон и слушалки, компютърът да има Bluetooth, а на смартфона да е инсталирано приложението Your Phone.

След всички тези изисквания нещата стават доста по-прости. Можете да набирате от приложението в Windows, да приемате обаждания или да отказвате с текст, както и да препращате повикванията директно към гласова поща. Потребителите, които са в Windows Insider програмата, трябва да се приготвят за бъгове и проблеми. Microsoft предупреждава, че определен софтуер може да причини сривове - например програми, които следят за измамници при гейминг (anti-cheat).

Ако тестовете минат успешно, Microsoft ще пусне масово тази нова функционалност, което ще позволи на потребителите да осъществяват обаждания докато работят на компютрите си, без да разчитат на софтуер от трети страни или да имат нужда от Apple хардуер за целта.