Google създаде виртуална обиколка на двореца Версай

Версайският дворец е една от най-популярните и посещавани туристически атракции, но невинаги борбата с тълпите е приятно изживяване. Сега Google и Château de Versailles са обединили усилията си, за да предоставят виртуална обиколка на резиденцията на Луи XIV-и. Това е най-големият фотограметричен проект, правен някога в двореца, който има 21 стаи и 36 000 квадратни метра площ, уловена от камерите на Google. Потребители с HTC Vive и Oculus Rift ще могат да разгледат в ръцете си над 100 скулптури, картини и други произведения на изкуството.

Google са събрали над 4TB данни под формата на над 15 милиарда пиксела. Виртуалната обиколка ще ви разходи из кралския апартамент, покоите на кралицата, операта и залата с огледалата, както и още много други. "Гоблени, картини, стенописи, скулптури и мебели - всичко на една ръка разстояние", пише в описанието на приложението в Steam. "За още по-интимно изживяване, превкючете в нощен режим и се насладете на Двореца, окъпан в светлина".

Ако не притежавате Vive или Rift очила (засега виртуалната обиколка е налична само за тези платформи), Google са публикували част от скановете онлайн - 390 обекта - в своеобразна изложба. Можете да обикколите шест от най-известните стаи в Двореца, съпровождани от аудио от експерти историци. Приложението за Vive и Rift, както и виртуалната изложба, са налични на сайта Arts & Culture.


още по темата

Apple ще представи умни очила през 2020 г.?

Според анализатор компанията възнамерява скоро да започне тяхното производство
10.10.2019 / 06:24

Facebook Horizon – нов социален VR свят

Facebook изглежда по-близо отвсякога до концепцията на Ready Player One
29.09.2019 / 10:19
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.