Ето как на Huawei Mate 30 могат да заработят услуги на Google

Неофициално на новите флагмани на Huawei могат да бъдат инсталирани Google Play, YouTube и др.
Новата флагманска серия смартфони на Huawei бе представена миналата седмица и една от основните новини около нея бе липсата на услуги от Google, като Play магазина за приложения, YouTube, Gmail и др. Mate 30 са първите устройства от такъв калибър, които идва на международния пазар без въпросните приложения, считани за неразделна част от Android.

Очаквано, не мина много време преди да се появи неофициален метод за инсталиране на тези услуги. Той не гарантира 100-процентова успеваемост, но повeчето от тях наистина започват да работят.

Настоящият метод не изисква особени познания, но може и да е свързан с определени рискове, тъй като изисква инсталиране на софтуер от външен разработчик. Не е невъзможно е освен явните си функции, той да идва и със скрити "бонуси".

Приложението трябва да бъде свалено от сайта lzplay.net, като към момента разработчикът му не е известен. Съдейки по китайските йероглифи обаче поне е ясно от коя част на света е То идва под формата на стандартен за Android ".apk" файл, има прост интерфейс и за работа с него са необходими администраторски права. Подчертаваме, че за инсталирането на подобни неща отговорност носи собственикът на устройството.

Ето как на Huawei Mate 30 могат да заработят услуги на Google

След стартирането му автоматично се изтеглят приложенията на Google, включително магазинът Google Play. Препоръчва се след приключване на този процес устройството да бъде рестартирано.

В резултат потребителят получава на почти пълноценен Android смартфон. Не всичко е идеално обаче. Редица приложения от магазина интернет гиганта са оборудвани с DRM защити, които може да не работят. Не функционира и системата за дигитални плащания Google Pay.

У някои хора настоящата ситуация може да извика умилителни спомени от преди повече от половин десетилетие, когато подобни процедури бяха задължителни, ако човек искаше да ползва почти всеки китайски смартфон. В случая до ситуацията се стигна заради отзован лиценз за ползване на Android от страна на Google. Причина е търговската война между САЩ и Китай.

Като следваща стъпка, в случай че ситуацията с Google не се оправи скоро, от Huawei могат да вземат решение за пускане на собствен магазин, работещ както под Android, така и под тяхната собствена операционна система Harmony.


още по темата

Смартфони с Harmony OS – след години?

Huawei може да загуби до $30 млрд. заради търговската война
22.10.2019 / 11:08

iOS 13 затвърждава тенденцията за високи нива на актуализирани iPhone

Само за месец 55% от апаратите, пуснати на пазара в последната една година, са с най-новата версия на мобилната оперционна система на Apple
17.10.2019 / 01:53

Huawei представи новата си серия смартфони Mate 30 (допълнена)

Устройствата идват без услуги от Google
19.09.2019 / 05:29

Huawei с безплатен компилатор за приложения от Android за Harmony OS

Компанията обещава 60% ръст на производителността
03.09.2019 / 01:29

Honor Vision е първият телевизор с HarmonyOS

Според Honor първите телевизори на компанията ще играят ключова роля в интелигентния дом
12.08.2019 / 06:22
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.