Услуга на Google ще позволи пестене от платен мобилен софтуер

Pay Pass предлага абонаментен достъп до стотици игри и приложения... засега обаче само в САЩ
Google обяви старта на нова услуга за Android устройства, наречена Pay Pass. Това е дефакто конкурент на Apple Arcade, но нещата не са чак толкова прости

Основната разлика спрямо Apple Arcade е че предложението на Google включва не само игри, но и други платени приложения (игрите са около две трети от общия брой). Освен това то не изисква продуктите да бъде ексклузивни за Android платформата.

За 5 долара на месец човек получава неограничен достъп до около 350 софтуерни продукта. В тях няма да има реклами, както и необходимост от извършване на допълнителни покупки. Т.е. ако в дадена игра например допълнителен пакет с нива се предлага за реални пари, то в рамките на Google Pay Pass достъпът до него ще е включен.

В пакета влизат игри и приложения като Terraria, Monument Valley, Risk, Star Wars: Knights of the Old Republic, AccuWeather, LIMBO, Lichtspeer, Mini Metro, Old Man's Journey и др. Цените на някои приложения са по-високи от посочената месечна такса. Освен това за ограничен период от време (не е ясно колко) достъпът до услугата ще е 2 вместо 5 долара на месец.

От компанията обещават всеки месец да добавят още приложения. Пояснява се, че те ще бъдат подбирани от самата Google, което предизвика реакции, посочващи че това може да навреди на конкурентния баланс. Все пак от гиганта вече стартираха страница за разработчици, където може да се кандидатства за участие в пакета.

Засега Google Pay Pass е достъпна само в САЩ, но от компанията обещават скоро да пуснат услугата и на други пазари. Не е ясно дали в тях ще влезе и България.
още по темата

Google удължава поддръжката на някои модели Chromebook до 2025

Седем устройства Lenovo вече ще имат по-дълъг живот
27.09.2019 / 12:26

Apple Arcade – първи впечатления

Apple Arcade е привидно опитът на Ябълката да разреши дългогодишен проблем налегнал екосистемата им от игри и приложения
23.09.2019 / 05:16

Google тества услуга за абонаментен достъп до платени приложения

Pay Pass ще дава достъп до услуги игри срещу месечна такса
02.08.2019 / 03:18
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.