Списъкът с услуги и продукти, които Google са пенсионирали, става все по-дълъг. През последните няколко месец технологичният гигант унищожи Google+, Inbox, Allo, Jump VR и Daydream Play Movies. Сега Google обяви, че ще затвори и приложението за наемане на кадри - Hire, което беше предвидено като конкурент на платформата LinkedIn. Hire започна съществуването си едва преди две години в опит да направи търсенето на кадри за малкия и средния бизнес по-лесно. На страницата, на която Google обявява края на услугата, компанията пише, че "Hire е била успешна", но фокусът е преместен към други продукти в облачното портфолио на компанията.

Google не уточняват колко точно успешна е Hire платформата, но може би фактът, че проектът няма да затвори моментално, означава че все пак за две години Hire е набрала някаква потребителска база. Окончателният край на Hire е предвиден за 1-и септември 2020-а година, а през оставащата година Google ще позволи на всички да използват услугата без допълнителни разходи, ако абонаментът им изтича преди тази дата. Освен това, компанията ще престане да таксува абонатите на стандартния пакет след последната месечна сметка.

Услугата ще продължи да работи без прекъсвания, но Google няма да предоставят нови ъпдейти и функционалности, с оглед на предстоящата и гибел.