Nintendo Switch вече (неофициално) поддържа Android

Вече не трябва да се притеснявате дали е безопасно да инсталирате Android на Switch конзолата си. XDA общността от Android разработчици пусна първият фърмуер за Nintendo Switch система - версия базирана LineageOS 15.1 (която от своя страна е малко променен Android 8.1). Разбира се, има доста бъгове, свързани с живота на батерията, автоматичното завъртане на екрана и чувствителността на екрана, но основните функционалности са налице.

На практика, този фърмуер превръща Switch в малък Android таблет с два контролера - можете да сърфирате в нета, да играете игри и да го ползвате като всяко друго Android устройство. Фърмуерът дори е съвместим с Nvidia Shield TV и Tegra, така че можете да пускате екслузивни за тази платформа игри като Borderlands и Half-Life 2.
Ако напишем, че инсталацията на подобен фърмуер на Switch идва с компромиси, това ще е твърде меко казано. Дори да можете да се примирите с бъговете, не трябва да очаквате никаква поддръжка от Nintendo, ако нещата перманентно се прецакат. Ще имате нужда и от по-стара версия на Switch, която да може да се хакне, защото по-новите не могат да пускат необходимия за манипулацията инструмент Hekate

Въпреки всичко това, постижението на момчетата от XDA е значимо и показва колко унифициран е хардуера в днешно време - може би би следващата стъпка би била да превърнем мобилния си телефон в конзола... Всъщност, това е изключително лесно е емулатор, така или иначе.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.