Chrome спира проверката на инкогнито режима от сайтове в нов ъпдейт

Инкогнито режимът на Chrome не работи особено ефикасно в последно време - доста сайтове използват проверка и при засичане на такъв режим изискват от потребителите да се логват, преди да четат съдържание. Google смята, че това е пропуск и иска да оправи нещата. Компанията ще използва следващата стабилна версия на Chrome - 76, която трябва да излезе на 30-и юли, за да затвори тази задна вратичка. Това ще попречи на сайтовете да проверяват FileSystem фреймуърка на Chrome (който е спрян в режим инкогнито) и да ползват това, за да засичат подобен вид сесии.

Google казват, че този ход е свързан с етичните предпоставки на инкогнито режима, чиято цел е да осигури анонимност. И докато много хора използват подобни режими, за да избегнат заплащане на съдържание в дадени сайтове, има и други - много по-сериозно прични, да бъде ползван режим инкогнито - политическа репресия, преследване от вманиачен бивш партньор и много други. Що се отнася до сайтовете, които броят безплатните прочитания и след това искат заплащане, Google ги съветва да облекчат режима си за безплатно съдържание или да предлагат изцяло безплатно такова, само срещу регистрация.
Подобен ход ще зарадва много хора, които са притеснени, че тези анонимни режими губят част от функционалностите и стойността си.

още по темата

7 трика за оптимизирано търсене в Google

Понякога основните ви запитвания може да се окажат недостатъчни за откриването на най-добрите възможни резултати
26.07.2019 / 11:24

Google разкри мултиплейър поддръжка в Stadia

Компанията сподели повече детайли за проекта в Q&A сесия
09.07.2019 / 12:04

Google тества бутон за спиране и пускане на видео съдържание в Chrome

Той ще улесни заглушаването на досадните автоматично стартиращи видеа
08.07.2019 / 04:09

Google Drive тества опция за офлайн запазване на файлове в Chrome

Бета версията позволява офлайн съхраняване на PDF файлове, изображения и документи от Office пакета
25.06.2019 / 11:20
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.