Alexa ще бъде по-добре интегрирана в Windows 10

Новите промени ще станат факт по-късно тази година
Microsoft продължава да отваря Windows 10 за дигитални асистенти на трети страни, пише The Verge. В следващия ъпдейт на операционната система, който се очаква през септември, компанията ще позволи гласови асистенти като Alexa на Amazon да бъдат активирани при заключен екран. Тази променя ще позволи на асистентите на трети страни да реагират на думите за събуждане, когато компютърът е заключен и някой вика Alexa през стаята.

Това е сравнително малка промяна, но тя показва желанието на Microsoft да разкрие как работи с гласовите дигитални асистенти в Windows 10. По-рано тази година Amazon от своя страна позволи Alexa да се използва при устройствата с Windows 10. Тези промени са свързани и с преместването на Cortana отделно приложение в Microsodt Stone и нейното изтегляне от вграденото търсене в
в операционната система.

Microsoft има нова версия на Cortana и тя включва разговори и взаимодействия, които са част от софтуера и услугите, предлагани от компанията на бизнеса. Това означава, че гласовият асистент сега ще има по-голяма роля във фирмения софтуер. Но все пак в бъдещ Cortanaе ще бъде един от многото дигитални асистенти, достъпни в Windows 10.

Microsoft планира да представи някои от тези промени при дигиталните асистенти в септемврийския ъпдейт. За разлика от предишните цялостни актуализации тази няма да бъде толкова съществена и ще предложи доста по-малко нови опции и промени. Компанията започва да тества някои от тях при дигиталните асистенти в новия Windows 10 от днес сред Windows Insider потребителите.
още по темата

Windows 10 тества вписване без пароли

Ще можете да се влизате само с лицево разпознаване, пръстово отпечатък или ПИН код
11.07.2019 / 12:47

Amazon пази данните от Alexa, дори потребителите да не искат

От компанията признават, че тази информация се използва за усъвършенстване на гласовия асистент, дори да е ръчно изтрита от клиентите
04.07.2019 / 11:57
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.