Windows 10 тества вписване без пароли

Ще можете да се влизате само с лицево разпознаване, пръстово отпечатък или ПИН код
Microsoft оставя паролите в миналото, пише Engadget. Компанията пуска Windows 10 за Fast ring Insiders, която позволява във всички ваши профили на дадено устройство да влизате без парола при зареждането на операционната система. Само трябва да промените настройките (в Accounts -> Sign-in опциите) и паролите ще бъдат деактивирани. Вместо тях ще трябва да използвате Windows Hello за лицево разпознаване, ПИН код или физически ключ за сигурност, за да получите достъп до системата. Ако нямате активиран Hello, то Microsoft ще ви насочва, когато влезете следващия път.

Функцията към момента е достъпна само за малка част от потребителите, така че може би ще мине поне седмица, преди да я видите. И разбира се не трябва да се учудвате, ако има бъгове, тъй като все пак става дума за Fast ring потребители.

Има обаче и други причини да обмислите използването на тази версия. Екранната функция Your Phone сега работи с повече Surface устройства, включително с нов хардуер като Surface Pro 6 и Surface Laptop 2. Също така вече бързо можете да създавате и календар със събития от полето със задачите. Така че стига да сте подготвени, че може да има проблеми, то тази версия е доста интересна и ще ви подкаже накъде ще се развива Windows в бъдеще.
още по темата

Windows 10 тайно изпраща на Microsoft уеб активността на потребителя

Браузърът Edge изпраща адресите на посетените сайтове заедно с уникален идентификатор на потребителя
24.07.2019 / 05:07

Alexa ще бъде по-добре интегрирана в Windows 10

Новите промени ще станат факт по-късно тази година
16.07.2019 / 05:38

Почина създателят на потребителската парола

Д-р Фернандо Корбато е и първият учен, създал възможността няколко човека да работят с една и съща изчислителна мощност едновременно
16.07.2019 / 09:44
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.