Windows 10 тества вписване без пароли

Ще можете да се влизате само с лицево разпознаване, пръстово отпечатък или ПИН код
Microsoft оставя паролите в миналото, пише Engadget. Компанията пуска Windows 10 за Fast ring Insiders, която позволява във всички ваши профили на дадено устройство да влизате без парола при зареждането на операционната система. Само трябва да промените настройките (в Accounts -> Sign-in опциите) и паролите ще бъдат деактивирани. Вместо тях ще трябва да използвате Windows Hello за лицево разпознаване, ПИН код или физически ключ за сигурност, за да получите достъп до системата. Ако нямате активиран Hello, то Microsoft ще ви насочва, когато влезете следващия път.

Функцията към момента е достъпна само за малка част от потребителите, така че може би ще мине поне седмица, преди да я видите. И разбира се не трябва да се учудвате, ако има бъгове, тъй като все пак става дума за Fast ring потребители.

Има обаче и други причини да обмислите използването на тази версия. Екранната функция Your Phone сега работи с повече Surface устройства, включително с нов хардуер като Surface Pro 6 и Surface Laptop 2. Също така вече бързо можете да създавате и календар със събития от полето със задачите. Така че стига да сте подготвени, че може да има проблеми, то тази версия е доста интересна и ще ви подкаже накъде ще се развива Windows в бъдеще.
още по темата

Почина създателят на потребителската парола

Д-р Фернандо Корбато е и първият учен, създал възможността няколко човека да работят с една и съща изчислителна мощност едновременно
16.07.2019 / 09:44

Windows 10 вече може да показва известия от смартфон с Android

Нотификациите се появяват на същото място, където са и съобщенията от Windows
04.07.2019 / 11:11

Microsoft загатва за Windows 1.0

Сякаш отново е 1985
03.07.2019 / 11:24

Следващият голям ъпдейт на Windows 10 няма да е особено сериозен

От компанията отбелязват, че той ще бъде инсталиран като месечната актуализация
02.07.2019 / 01:15
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.