Mozilla иска да улесни потребителите в избора им на разширения и добавки за браузъра Firefox. Последната версия за декстоп машини идва със списък от препоръчани добавки, избрани въз основа на сигурността и популярността им. Можете да намерите този списък от опцията Get Add-ons в мениджъра за добавки на Firefox. Mozilla също така са добавили опцията да докладвате за нефункционални или подвеждащи добавки директно в Add-on мениджъра.

В допълнение към опитите си да направи Firefox екосистемата от приложения по-безопасна, Mozilla е променила и тъмния режим на Firefox Reader - сега той е още по-тъмен... Режимът разпознаваше области с текст и поставяше тъмен фон, за да бъде четенето при слабо осветление по-лесно и щадящо очите. Сега опцията трансформира всички елементи на страницата в по-тъмни - включително и лентичките за скрол и лентата с инструменти.

Mozilla са ъпдейтнали и версията на Firefox за iOS с нова секция Recently Bookmarked и възможността да бъдат едитвани отметките - например да бъдат преименувани или премествани, или дори да бъдат сменяни адресите им. Друга нова функционалност е възможността да задавате кои сайтове искате винаги да се отварят в декстоп режим.