Windows 10 вече може да показва известия от смартфон с Android

Нотификациите се появяват на същото място, където са и съобщенията от Windows
Microsoft пусна голям ъпдейт на своята услуга Your Phone (Вашият телефон), призвана да "сприятели" компютрите, работещи по Windows 10, със смартфоните, базирани на Android. Функцията се появи първо се появи за участниците в програмата Windows Insider, а сега ще е достъпна за всички потребители.

Windows приложението прави няколко неща – съхранява текстови съобщения (SMS) и снимки. Можете да изпращате съобщения, използвайки клавиатурата на компютъра. Ако пък сте заснели нещо, съответният фотос веднага ще се появи на компютъра щом двете устройства се свържат.

Сега към всичко това се добавя и още една възможност – извеждане на нотификации от смартфона на компютъра. Те могат да бъдат от всякакви мобилни приложения. В Windows 10 се появяват там, където са и останалите системни уведомявания.

Засега обаче потребителят не може да отговаря на съобщения директно от компютъра. Тази функция е планирана, но все още не е реализирана. Също така занапред се очаква да се появят и индикатор за непрочетени съобщения, възможност за изпращане на емоджита, поддръжка на MMS и др.

Интересно е да се допълни, че във версията на приложението за тестовата програма Windows Insider е налице и опция, даваща пълен контрол върху екрана на смартфона директно от компютъра. Засега обаче не е ясно кога тази функция ще бъде публикувана.

За да ползвате Your Phone трябва да си свалите съответното приложение за компютъра, както и софтуер за сматфона, наречен Your Phone Companion. Версията на Windows 10 трябва да е поне 1803. Също така и двете устройства трябва да са свързани към една Wi-Fi мрежа.
още по темата

Android 10: Нови, важни и интересни функции

Всеобхватен тъмен режим и обновени жестове
04.09.2019 / 06:40

Windows 10 тества вписване без пароли

Ще можете да се влизате само с лицево разпознаване, пръстово отпечатък или ПИН код
11.07.2019 / 12:47
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.