Opera пусна браузър за геймъри

Opera GX има редица функционалности, които трябва да направят гейминга по-плавен
Геймърите на планетата са вече над милиард, по последни данни, което явно е накарало Opera да представи своя оптимизиран за игра браузър. Opera GX започва да се предлага ограничено към потребителите от днес и включва в себе си редица функционалности, които трябва да направят гейминга по-гладък.

Най-важната функция е GX Control panel - който позволява да задавате колко точно от процесорната мощ и RAM паметта ще отделите на браузъра. Доскоро геймърите с жадни към ресурсите браузъри трябваше да ги изключват по време на игра, за да изстискат всеки последен кадър за секунда, но Opera GX ще позволи на браузъра да работи в доста по-скромен режим и да не пречи на гейминга.

В допълнение, Opera GX има доста включени функционалности, които по принцип потребителите инсталират допълнително като добавки - Twitch странична лента, преки пътища до Discord и Reddit, интегрирани платформи за съобщения - Telegram, WhatsApp и Facebook.

Opera пусна браузър за геймъри

Не на последно място има доста опции за къстъмизация, от избор на цвят от палитра с 16 милиона цвята, през голям набор от звукови ефекти (ако ползвате такива), ексклузивни тапети и интеграция с Razer Chroma, така че осветлението на машината да съвпада с цветовете на браузъра. Opera GX има и вградена опция за блокиране на реклами, VPN и GX Corner, място за последните новини от гейминг индустрията.

Развитието на този браузър ще бъде разделено на етапи, казват от Opera. Първата версия е насочена към хардкор геймърите (можете да се запишете за ранен достъп), които ще попълват и различни форми за обратна връзка, за да подобрят Opera GX. Финалната версия трябва да излезе до края на 2019-а година.

още по темата

Новооткрит бъг Internet Explorer позволява цялостен контрол на компютъра

Поредната причина да спрете да ползвате IE
26.09.2019 / 02:41

Как да пускаме публикации в няколко социални мрежи едновременно?

Tова е почти невъзможно заради правилата на Facebook за приложенията на трети страни
25.06.2019 / 04:04

Нов бутон ще позволи да се споделят резултатите от търсенето в Google

Новата опция е достъпна в бета версията на приложението за Android
21.06.2019 / 03:47

Opera за Android идва с безплатен VPN

Браузърът използва 265-битово криптиране и не запазва данните от потребителската активност
20.03.2019 / 11:53
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.