Новият ъпдейт на Windows 10 скоро ще бъде при вас

Това е добра новина, ако се надяване на обновена визия и не искате повече пароли
Microsoft пуска May 2019 Update на Windows 10 и това е добра новина, ако се надявате за обновен изглед или ви е омръзнало да въвеждате пароли, пише Engadget. Най-видимата промяна е добавянето на тема със светъл интерфейса, ако го смятате за прекалено мрачен. Освен това актуализацията ще раздели Cortana от търсенето, макар че според Windows Central това ще е по-скоро на теория отколкото на практика – все още Cortana ще може да изпълнява задача през полето за търсене.

Другите допълнения са по-трудни за забелязване, но те определено ще улеснят вашата ежедневна работа. Ще имате по-голям контрол при инсталирането на ъпдейтите, с възможност да ги слагате на пауза до 35 дни. А с Windows Hello, който вече разполага със сертификат FIDO2, ще можете да влизате в приложения, устройства и услуги, използвайки биометрични данни или PIN код вместо пароли.

Ъпдейтът вече е пуснат и постепенно ще достигне всички потребителите. Трябва обаче да бъдете внимателни, ако обновявате версиите от април 2018 или от октомври 2018, тъй като в такъв случай трябва да премахнете всички SD карти и USB памет, преди да стартирате процеса по актуализацията. Всички останали могат спокойно да стартират инсталацията на новия ъпдейт, когато им е удобно.
още по темата

Новият ъпдейт на Windows ни доближава до бъдещето без пароли

Вече ще можете да влизате в приложения и онлайн услуги чрез ПИН код или биометрични данни
10.05.2019 / 05:40

Последният ъпдейт на Windows чупи още повече компютри с антивирусни

Засегнати са операционните системи Windows 7 и 8.1, както и някои версии на Windows Server
23.04.2019 / 12:18
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.