Администрацията в Южна Корея минава на Linux

Причините са предимно икономически
Министерството на вътрешните работи и сигурността на Южна Корея обяви официално планове да мигрира всички правителствени компютри от Windows към Linux операционна система. Причините са както намаляване на разходите, така и по-малка зависимост от продукта на Microsoft. Министерството ще започне с по-ограничени тестове и ако няма проблеми със съвместимостта и сигурността, ще наложи промяната по-масово.

Все още не е ясно коя точно дистрибуция на Linux ще бъде използвана от корейското правителство, както и няма официална дата за края на трансформацията. Поддръжката на Windows 7 обаче приключва през януари 2020-а година, което може да се окаже ключова дата - поддръжката на много работни станции ще стане доста скъпа след този период, защото всички ъпдейти ще бъдат на абонаментен принцип.
Microsoft от своя страна едва ли са особено притеснени от подобно развитие на нещата, защото компанията се ориентира към нов бизнес модел, който все повече разчита на облачни услуги, вместо на директна продажба на софтуер.

още по темата

Създателят на Linux нарече социалните мрежи "болест"

Според него съобщенията не предават интонация, а съдържанието гони печалба вместо качество
08.04.2019 / 12:05
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.