Microsoft искa да направи мрежата по-продуктивна със своя Fluid Framework

Новата платформа за разработчици ще позволи да се създават повече интерактивни и споделени услуги и приложения
Microsoft представи своята нова платформа за разработчици Fluid Framework по време на конференцията на компанията: Build 2019. Fluid Framework ще позволи на програмистите да създават повече интерактивни и споделени услуги и приложения в мрежата, пише The Verge. Платформата ще включва поддръжка за съавторство в интернет със скорост и мащаби "които досега не са постигани в индустрията", коментират от Microsoft. Компанията се впусна в подобно многостранно сътрудничество в приложенията си Office и Whiteboard и изглежда, че въвежда наученото и ползите за всички.

Съдържанието, произведено с тази система, ще може да се използва от разработчиците в различни приложения. Освен това Microsoft интегрира и дигитални асистенти като Cortana да превеждат текстове, да извличат съдържание от мрежата, да предлагат редакции и да изпълняват други задачи. Fluid Framework ще бъде интегриран в приложения като Word, Microsoft Teams, Outlook и други продукти. Първият комплект за разработка на софтуер ще бъде достъпен за разработчиците по-късно тази година.

По време на конференцията от Microsoft са демонстрирали възможностите на платформата с техните собствени приложения. Изглежда, че с Fluid Framework компанията ще се фокусира повече върху мрежата. Също така вероятно Microsoft ще положи и повече усилия да подобри своите приложения и услуги в мрежата за всички платформи, вместо да работи основно върху приложенията за Windows, както беше досега.
още по темата

Новият ъпдейт на Windows ни доближава до бъдещето без пароли

Вече ще можете да влизате в приложения и онлайн услуги чрез ПИН код или биометрични данни
10.05.2019 / 05:40

Microsoft разкри кои са най-популярните гласови помощници

Асистентите се използват най-вече за търсене от мобилни устройства
02.05.2019 / 06:11
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.