Google пуснаха Chrome 74 за Windows, Mac, Linux, Android и iOS, а заедно с тази версия идват и редица нови функционалности. Част от тях - като блокирането на следенето в режим инкогнито - обаче изискват малко повече ровене в настройките, за да бъдат активирани.

Chrome 74 блокира следенето в режим икогнито

Други новости - като оптимизацията на скролването с цел намаляване на неприятните ефекти върху вестибуларния апарат (на някои хора има става лошо от продължително скролване на страници) - са активирани по подразбиране. В новата версия на Chrome има подобрен режим за PiP - картина в картината, както и обичайните софтуерни кръпки и поправки.

Dark Mode или режимът с по-тъмни нюанси и фонове, който трябва да е по-лек за очите вечер, също е част от този ъпдейт. За съжаление, този режим не е напълно наличен при всички потребители и се очаква да мине още малко време, преди да видите тази опция. Що се отнася до блокирането на следящите бисквитки в режим инкогнито - тази опция е налична, но трябва да направите няколко неща, за да я активирате. Отворете нов прозорец в Chrome и напишете в адресното поле chrome://flags/. След това потърсете по ключова дума Incognito и активирайте Filesystem API. Това ще затвори вратичката, която позволяваше на сайтовете да разберат дали даден потребител браузва в режим инкогнито.

Chrome 74 блокира следенето в режим икогнито

При Dark Mode режимът нещата не са толкова прости - той се появи за пръв път във версия 73, а сегашното обновление включва поддръжка на Windows 10. Въпреки това, изглежда не всички потребители с тази операционна система имат достъп до този режим. Има обаче начин да опитате да го получите. Първо - локализирайте шорткъта, който използвате, за да стартирате Chrome и изберете Properties. В края на target location добавете следната команда: --force-dark-mode. Dark Mode режимът трябва да бъде активен, когато стартирате Chrome.