Microsoft дава по-голям контрол над ъпдейтите за потребителите на Windows 10

Можете да отлагате инсталацията до 35 дни
Следващият голям ъпдейт на Windows 10 е планиран за край на месец май, а с него Microsoft ви дава по-голям контрол за това как да инсталирате актуализациите. Ще можете да ги поставяте на пауза до 35 дни, докато преди можехте само да посочите време за инсталация или да я отложите. Това трябва да намали шансовете вашия компютър автоматично да ги инсталира в най-неподходящите моменти.

Windows 10 също така ще може да взима под внимание и това кога наистина използвате системата, за да избегне стартирането на актуализации именно в тези моменти. Опцията за активните часове беше въведена с Anniversary Update през 2016 и тогава се налагаше ръчно да я настройвате. Много от потребителите обаче не си правеха труда да променят въведения по подразбиране диапазон от 8 ч. до 17 ч., така че операционната система се обновявала извън тези рамки – което пък беше особено неудобно за онези с нощни смени.

В предстоящия ъпдейт ще има и опция Download and Install Now. Тя ще бъде отделна от инструмента Check for Updates, който ви помага да избегнете принудителен цикъл от актуализации. Microsoft трябва да ви изпрати уведомление, когато има налични ъпдейти, така че да знаете кога дадена актуализация, която е готова да бъде инсталирана, е по-ефективна от пача за сигурност.

Все пак няма да можете да отлагате обновяването на функциите до безкрай заради необходимостта от нови защити. Ако използвате версия на Windows 10, чиято поддръжка скоро ще спре, то вашата система автоматично ще инсталира по-ново версия, за да гарантира, че устройството ви разполага с ъпдейтите за сигурност.

Същевременно Microsoft удължава фазата Release Preview за ъпдейта през май с няколко седмици. Компанията се надява по този начин да избегне сериозните проблеми, които се появиха с основните актуализации миналата година. Тестващите операционната система ще могат да разглеждат ъпдейта от тази седмица и Microsoft планира да го пусне за всички потребители в края на следващия месец.
още по темата

Скоро ще можете да виждате уведомленията от Android и на компютъра си

Microsoft изпълнява едно от своите големи обещания
30.04.2019 / 11:35

Новият ъпдейт на Windows 10 е блокиран за компютрите с включена флаш памет

Това е странен проблем, който лесно може да се заобиколи
25.04.2019 / 11:24

Microsoft забави флашките в Windows 10 за удобство на потребителя

Целта е преносимите памети да могат бързо изключвани с цел по-висока сигурност
09.04.2019 / 01:38

Microsoft подготвя Xbox без оптично устройство

Конзолата ще е по-евтина от Xbox One S, поддържаща Blue-ray
22.03.2019 / 12:13

Microsoft Defender вече е достъпен и за Mac

Компаниите могат да прегледат антивирусния софтуер още сега
22.03.2019 / 11:22
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.