НБА с приложение за добавена реалност

Баскетболната асоциация и Magic Leap дават възможност на феновете да гледат едновременно мачовете на живо, повторения и акценти в множество виртуални "екрани"
Баскетболните фенове вече могат да изпитат удоволствието от играта в режим на добавена реалност. НБА представи приложение, базирано на тази технология, за Magic Leap One. То ще дава на феновете възможност за широка гама от потапящи функции. Тези от тях, които притежават Magic Leap One, вече ще могат да гледат едновременно мачовете от НБА на живо, повторения и акценти в множество виртуални "екрани".

Приложението включва сравнения от типа "отбор срещу отбор" и "играч срещу играч", основани на голям брой статистически данни, и показва рзлични акценти от тяхната игра. То дори ще ви позволи да мащабирате екраните в удобен за вас размер или да ги размествате. Мачовете на живо са достъпни през приложението само за абонати с NBA League Pass и NBA Single-Game. Но съдържанието по заявка в допълнителния каталог е наличен в приложението дори и за феновете без абонаменти.

От НБА обявиха, че миналата година са обединили усилията си с AR-стартъпа по време на конференцията Code Media, организирана от Recode. Комисарят на НБА, Адам Силвър, заявява, че партньорството с Magic Leap ще позволи на НБА да направи традиционните спортове по-интерактивни (както направи Twitch за esports) и по този начин те да се харесат на по-младите зрители. Но дори и по-възрастната аудитория е свикнала да гледа играта по телевизията, докато сърфира в мрежата, за да търси статистики и коментари. Приложението за добавена реалност на НБА цели да задоволи именно навикът на "втория екран", който много от днешните спортни фенове имат, като го интегрира в една платформа.
още по темата

Nike ще използва AR, за да ви каже кой е правилният номер маратонки за вас

Новата функционалност ще бъде достъпна това лято в Nike App
09.05.2019 / 04:27

Служители на Microsoft протестират срещу договор на компанията с армията на САЩ

"Не сме постъпили, за да разработваме оръжия", пишат разработчици в отворено писмо
26.02.2019 / 11:25

Google започна тестове на Maps AR

Приложението за добавена реалност прави навигацията по-лесна от всякога
11.02.2019 / 02:13

Microsoft ще доставя шлемове за добавена реалност на армията на САЩ

Военните HoloLens устройства ще предлагат нощно виждане и ще следят жизнените показатели на войника
23.01.2019 / 04:24

Футуристичните превозни средства от CES 2019

На CES 2019 имаше всякакви тех продукти, включително и футуристични превозни средства...
13.01.2019 / 10:41
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.