Microsoft Defender вече е достъпен и за Mac

Компаниите могат да прегледат антивирусния софтуер още сега
Само дни след пускането на Windows Defender разширенията за Chrome и Firefox, Microsoft предлага своя антивирусен софтуер и на други платформи, започвайки с Mac. Разбира се, вече няма особена логика да се нарича Windows Defender, така че сега е Microsoft Defender.

Компаниите могат да получат ранен достъп до Defender ATP за Mac от днес за устройствата, използващи macOS Mojave, macOS High Sierra и macOS Sierra. Версията включва същата превантивна защита, откриване на зловреден софтуер след пробив в сигурността, автоматично разследване и инструменти за отговор, както е при Windows. И подобно на Office за Mac, Defender ще използва софтуера AutoUpdate на Microsoft, за да гарантира, че получава последните функции и промени навреме.

С увеличаването на инцидентите, свързани с малуер през последните години, macOS започва да изглежда значително по-малко имунизирана на атаките в сравнения с преди. Имайки това предви, Microsoft може би ще постигне доста със своето междуплатформено разширение на Defender. Освен това софтуерът теоретично трябва да улесни живота на ИТ администраторите, които отговарят за поддръжката както на Windows, така и на Mac. Засега няма информация дали ще има потребителска версия в бъдеще.

В допълнение софтуерът предлага и нова функционалност Threat and Vulnerability Management (TVM) в режима за преглед. TVM е създадена да уведомява администраторите на системите за уязвимости, използвайки комбинация от данни в реално време, добавен контекст по време на разследването на инциденти и вграден процес за поправяне.
още по темата

Внимавайте за фишинг атаки с фалшиви уебсайт адреси в Chrome

Може и да не разберете, че сте влезли във фалшив сайт, колкото и усилия да полагате
30.04.2019 / 10:45

Microsoft дава по-голям контрол над ъпдейтите за потребителите на Windows 10

Можете да отлагате инсталацията до 35 дни
05.04.2019 / 10:17

Windows 7 напомня на потребителите за края на ъпдейтите за сигурност

Microsoft ще поддържа операционната система до януари 2020
21.03.2019 / 10:47

Microsoft измина 80% до целта си – Windows 10 да е на 1 млрд. устройства

По-бавното от очакваното разпространение на операционната система е свързано с фиаското при смартфоните
15.03.2019 / 05:21
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.