Windows 7 напомня на потребителите за края на ъпдейтите за сигурност

Microsoft ще поддържа операционната система до януари 2020
Microsoft ще напомни на потребителите на Windows 7, че ъпдейтите за сигурност няма да бъдат поддържани още дълго. Компанията ще пусне нов ъпдейт, с който да ви предупреди, че операционната система ще се поддържа до 14 януари 2020, след като вече е налична от 10 години. Ъпдейтите трябва да започнат да се появяват след 18 април, пише Engadget. Съобщението ще бъде трудно за изпускане, когато се появи за първи път. Ще бъде добре обаче, ако има опция за деактивиране на следващи напомняния.

Вероятно много от потребителите ще видят съобщението. Според данните на Net Applications за февруари Windows 7 се е използвал от почти 40,2% на десктоп, а малко по-голям е процентът при Windows 10. Друг въпрос обаче е дали на напомнянето ще бъде обърнато внимание. Много от тези хора използват компютри, които няма да работят добре с Windows 10 или разчитат на фирмени устройства, при които решението за ъпдейт на операционната система не зависи от тях. Microsoft без съмнение се надява с това съобщение да убеди поне част от тези потребители да направят следващата крачка.

Съществува сериозна причина обаче да се направи актуализацията на софтуера, поне за компаниите и институциите. След като официалната поддръжка бъде преустановена, Microsoft ще осигурява ъпдейти за сигурност само за онези потребители, които плащат за разширена поддръжка, приключваща през 2023. И макар Windows 10 да не гарантира пълна защита срещу киберзаплахите, поне ще предотвратява атаки, за които от години има решения.
още по темата

Последният ъпдейт на Windows чупи още повече компютри с антивирусни

Засегнати са операционните системи Windows 7 и 8.1, както и някои версии на Windows Server
23.04.2019 / 12:18

Microsoft забави флашките в Windows 10 за удобство на потребителя

Целта е преносимите памети да могат бързо изключвани с цел по-висока сигурност
09.04.2019 / 01:38

Microsoft дава по-голям контрол над ъпдейтите за потребителите на Windows 10

Можете да отлагате инсталацията до 35 дни
05.04.2019 / 10:17

Microsoft Defender вече е достъпен и за Mac

Компаниите могат да прегледат антивирусния софтуер още сега
22.03.2019 / 11:22
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.