Opera за Android идва с безплатен VPN

Браузърът използва 265-битово криптиране и не запазва данните от потребителската активност
Opera обяви, че предлага безплатна VPN защита на всички потребители на Android, пише Engadget. Новата версия на приложението за Android ще включва вграден VPN, като така се разширява услугата, която първоначално стана достъпна миналия месец за мобилните бета потребители и от години се предлага за десктоп приложението. VPN ще бъде пуснат първо за Android 51, като от днес може да се сваля от Google Play Store.

VPN услугата позволява да се създава частна връзка с отдалечен сървър, който комуникира с посещаваните от вас уебсайтове. Вместо да изпращате и получавате информация през публичната мрежа, където е възможно да бъде прихваната от злонамерени индивиди, всички тези размени на данни ще се правят от сървър. С криптираната връзка между телефона и VPN сървъра вашите данни не могат да бъдат разшифровани от някой, който се опитва да шпионира действията ви онлайн.

Вграденият VPN на Opera използва 256-битово криптиране, което защитава данните. Освен това по този начин се скрива действителната локация на потребителя. Макар че компанията не уточнява какви локации са достъпни за нейния VPN, бета версията позволява на потребителите да изберат сървъри в Америка, Европа или Азия, или пък да настроят автоматично използване на най-добрата налична връзка.

От Opera също така обещават да не пазят информация за потребителската активност. Компанията няма да разполага с никакви данни, които могат да позволят на някого да ви идентифицира, на база на вашата онлайн активност.
още по темата

Opera пусна браузър за геймъри

Opera GX има редица функционалности, които трябва да направят гейминга по-плавен
12.06.2019 / 12:31

Gmail ви позволява да посочите подходящ момент кога да се изпрати писмото ви

Вече няма да притеснявате колегите си в извънработно време
01.04.2019 / 04:59

Лабораторията по роботика на Google ще се фокусира върху машинното обучение

Една от разработваните машини е TossingBot
27.03.2019 / 11:56

Google ще попита европейските потребители на Android какъв браузър искат да използват

Технологичният гигант прави всичко възможно да избегне нови глоби от ЕС
20.03.2019 / 10:17

Как да бъдем анонимни в интернет

Подробен гид за тотално скриване на дигиталната самоличност
05.03.2019 / 03:31
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.