В Android Q има функция, превръщаща смартфона в настолен компютър

Вече сме виждали устройства с такива възможности, но занапред тази функция ще става все по-масова
Миналата седмица Google публикува първата предварителна версия на Android Q – поредната версия на своята мобилна операционна система. Сред нововъведенията в нея се откроиха допълнителните опции за опазване на лични данни, поддръжка на гъвкави дисплеи, работа с нови файлови формати и т.н.

В десетата версия на Android обаче има и нови скрити възможности. Ентусиасти са проучили първата публична версия и са открили в нея десктоп режим, съобщи XDADevelopers. С други думи смартфоните с този софтуер, при свързване на монитор, мишка и клавиатура, може да предлагат преживяване, подобно на това от настолен компютър. При него интерфейсът ще е оптимизиран за управление с мишка и ще поддържа работа с множество прозорци.

В Android Q има функция, превръщаща смартфона в настолен компютър

Подобни функции не са нещо нечувано, но до момента те бяха добавяни от производителите на устройствата. Не е изключено Android Q да позволява реализиране на такива възможности по стандартен начин.

В Android Q има функция, превръщаща смартфона в настолен компютър

Редно е да се отбележи, че за свързване на смартфона с монитор и друга периферия, като правило, е необходима докинг станция или специално разработен начин за директно свързване с кабел. За повечето съвременни смартфони, включително последните продукти на самата Google, не се предлагат такива аксесоари. Може да се предположи, че настолният режим ще е достъпен далеч не във всички устройства, а само в специални (и вероятно не евтини) версии, като за тях ще се предлагат съответните допълнителни съпътстващи продукти.

Не е изключено тази опция изобщо да не влезе във финалната версия на операционната система. Подобни неща вече са се случвали.
още по темата

MMD пуска интерактивен дисплей Philips 222B9T със SmoothTouch

Технологията Philips SmartContrast за автоматична настройка на цветовете и интензивността на подсветката гарантира оптимални изображения
18.04.2019 / 11:22

Първи поглед към Android 10

В интернет се появи бета версия на все още безименната Android Q
14.03.2019 / 05:50

Your Phone на Microsoft дублира Android смартфон на Windows 10 компютър

Новата функция Phone Screen дава пълен контрол върху телефона директно от Windows 10 компютър
13.03.2019 / 03:11
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.