Не си харчете парите за Office 2019, казва Microsoft

Компанията иска да премести бизнеса си от продажба на продукти към услуги
Office 2019 излезе съвсем скоро, така че логиката подсказва Microsoft да се опитва с всички сили да продаде повече копия от популярния софтуер. Вместо това, компанията вече приканва потребителите си да го сменят с Office 365 - който е базиран на абонаментна такса. Това не е отразено само в различни реклами на компанията, но дори е застъпено като мнение от висши управленски кадри.

Джаред Спатаро - корпоративен вицепрезидент за Office и Windows, официално заяви, че приложенията на Office 2019 са "замръзнали във времето". Те не се ъпдейтват с нови функционалности, докато Office 365 идва с офисни приложения, които продължават да се развиват във времето и получават нови функционалности всеки месец.

В подкрепа на тези изявления идва и фактът, че няма да видим Service Pack ъпдейти за Office 2019. Нещо, което беше част от политиката на компанията при предишните версии на софтуерния пакет. Ясно е какво се опитва да направи Microsoft.

Още от Office 2003 големи промени във функционалността на този софтуер няма, а 16 години са доста дълъг период от време в IT света. Вместо да се опитва да продава софтуер, Microsoft се ориентира към продажбата на услуги - компанията предпочита да ви отдава под наем онова, което по принцип имате и ползвате още от 2003-а година, но срещу месечна такса.

Това не е никак учудващо - Microsoft се ориентира там, където са парите, през последните години едва около 10% от приходите на компанията идват от продажба на Windows например. Докато парите от абонаментните такси на Office 365 порасваха с над 30%. По всичко личи, че парите са в облачните услуги и Microsoft ще премести бизнеса си в тази посока. Което на практика означава, че едва ли ще видим друга самостоятелна версия на Office.
още по темата

Какво е Windows Lite?

19.03.2019 / 01:10

Какво се случва, когато абонаментът ви за Office 365 изтече?

Приложенията и данните не изчезват веднага
18.02.2019 / 04:44

Microsoft може да запази легендарния графичен редактор Paint

Според участници в Insider Preview на Windows, компанията се е отказала да изключва Paint от стандартния пакет
13.02.2019 / 02:20

Станаха ясни детайли за модулната Windows Core на Microsoft

Това може да е наследник Windows 10 и конкурент на Android
11.02.2019 / 05:43
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.