Microsoft може да запази легендарния графичен редактор Paint

Според участници в Insider Preview на Windows, компанията се е отказала да изключва Paint от стандартния пакет
По всичко личи, че Microsoft се е отказала да изключи превърналия се класика графичен редактор Paint от стандартния набор от приложения, с който се доставя Windows. През 2017 г. програмата бе пощадена, като бе обявено, че тя ще бъде преместена в онлайн магазина на компанията.

Според сайта Mspoweruser обаче от последната тестова версия на операционната система (19H1, финалният вариант се очаква по-късно през годината) може да се предположи, че компанията се е отказала от този план. С излизането на Windows 10 Fall Creators Update графичният редактор бе отбелязан като "остарял", което можеше да се разбра, че той няма да присъства в бъдещите версии на Windows. В самия Paint пък се появи съобщение, предупреждаващо потребителите, че пиложението ще може да бъде открито в Microsoft Store.

В споменатата тестова версия обаче такова съобщени липсва. Възможно е негативната реакция на потребителите да е оказал влияние върху решенията на разработчиците. Разбира се, информацията не е финална, нито официална.

Paint е прост и многофункционален графичен редактор, чиято първа версия вижда бял свят през 1985 г., заедно с излизането на първия Windows. В Windows 3.1 тя е преименувана в Paintbrush, но от Windows 95 насам носи оригиналното си име.

Предполагаше се, че програмата ще бъде заменена от Paint 3D, която предлага възможности за създаване на триизмерни изображения. Новият графичен редактор обаче не доби особена популярност, а потребителите често продължават да разчитат на класическия Paint.
още по темата

Спасен от остаряване, Paint се завръща обновен

Програмата за рисуване вече може да се управлява само чрез клавиатура
17.05.2019 / 12:24

Стана ясен дизайнът на браузъра Microsoft Edge, прехвърлен на енджина на Chrome

Edge може да загуби своята идентичност и да заприлича на своя конкурент от Google
06.03.2019 / 04:19

Не си харчете парите за Office 2019, казва Microsoft

Компанията иска да премести бизнеса си от продажба на продукти към услуги
14.02.2019 / 12:35

Най-полезните новости в Windows 10 Fall Creators Update

Кратък списък с интересни промени и нови функционалности в последното голямо обновление на Windows 10
24.10.2017 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.