Старите навици умират трудно, но все някога трябва да се разделите с тях. Microsoft знае, че все още доста бизнес организации използват Internet Explorer, но сега компанията отправи молба към потребителите да преминат към по-модерен браузър.

В блог пост старши архитектът по киберсигурност в Microsoft Крис Джаксън казва, че използването на Internet Explorer носи на компаниите "технически задължения". Това на практика означава, че използвайки най-лесното решение сега, компаниите създават допълнителни разходи по веригата за в бъдеще. Пример е компания, която разработва страница, използвайки Internet Explorer 6, което води до внедряване на уеб стандарти от 1999-а година по подразбиране.

Microsoft се опита да ограничи този феномен като създаде Enterprise Mode за Internet Explorer преди няколко години. Този режим позволява уебстраници да бъдат рендвани с предишни версии на IE, за да се избегнат проблеми със съвместимостта. Въпреки това, най-добрият метод според компанията е да преминат потребителите към по-модерен браузър. Microsoft спря поддръжката за IE 8,9 и 10 през 2016-а година. Повечето разработчици също не тестват съвместимост с IE, така че - ако все още ползвате IE, сменете браузъра с нещо по-ново.

Източник