Как да пуснем VPN в Opera за Android

Защото всеки има правото да не бъде следен
Когато Opera обяви, че е спира VPN приложението си за iOS и Android миналата година, изглеждаше, че тази функционалност е изчезнала завинаги. Всъщност Opera насочва потребителите към SurfEasy Total VPN с отстъпки за абонаментни планове. Очевидно тази идея не работи много добре, защото Opera връща обратно VPN.

Има обаче няколко уловки. Първо, функционалността все още е в бета режим. Второ, този режим е достъпен само в пълната версия на браузъра (без Opera Mini) на телефони с Android. Изключвайки тези особености VPN-a е лесен за използване и безплатен точно като самостоятелното приложение, което е спря през април. Интерфейсът е подобен на настолната версия, за да няма обърквания.

Как да пуснем VPN в Opera за Android

© IDG


За да изпробвате услугата, ще трябва да изтеглите бета версията на браузъра Opera. След като го инсталирате на телефона си, докоснете иконата "O" в долния десен ъгъл на екрана, докоснете Настройки и активирайте VPN. В самия раздел VPN има няколко опции за ограничаване до инкогнито табове (private tabs), избиране на виртуално местоположение, както и информация за това колко данни са прехвърлени. Основната идея обаче е да получите автоматична защита без да се ровите в менюта. Не е нужно дори да влизате в профила си в Opera, за да започнете да използвате VPN услугата.

Самите VPN функции са очакваните - когато услугата е активирана, тя заменя IP адреса ви с виртуален и прави по-трудно проследяването от различни сайтове. Opera също добавя, че няма да събира и записва информацията, рутирана през сървърите. Не е ясно колко време тази опция ще остане в бета, но според официални лица от Opera, ще са необходими доста тестове.
още по темата

Как се използва microSD карта на смартфон с Android?

Възмжността за допълнително хранилище е едно от предимствата, които устройствата с мобилната OS на Google имат пред iPhone
13.02.2019 / 03:50

Как да изключим автоматичното пренасочване към съмнителни сайтове?

Кратък гайд за най-популярните браузъри
15.01.2019 / 04:10

Как да ускорим Google Chrome

Chrome е чудесен браузър, но е възможно да затормозява работата на вашия компютър. Ето няколко съвета как да се справите с този проблем.
15.03.2018 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.