Mozilla ще спира звука на автоматично стартиращи видеа във Firefox

Потребителите ще имат опцията да се откажат от тази функционалност и да оставят видеата да се пускат автоматично
Днес Mozilla обяви, че Firefox браузърът ще започне да блокира аудио и видео, което стартира автоматично. Функционалността ще се появи във версия 66 на десктоп браузъра, както и в ъпдейт за Android - двете обновления са насрочени за 19-и март.

Според Mozilla, тези версии на Firefox ще могат да блокират видео и аудио съдържание, което започва да тече автоматично, без да бъде изрично оторизирано от потребителя. Най-просто казано, ще трябва да натискаме Play бутона или негов еквивалент, за да гледаме видеа или да слушаме музика. Докато това не се случи, мултимедията ще е в режим на готовност, без да пречи на останалите дейности на потребителите в интернет.

Mozilla ще спира звука на автоматично стартиращи видеа във Firefox
Разбира се, потребителите ще имат опцията да се откажат от тази функционалност и да оставят видеата да се пускат автоматично. В полето за адреса ще има и икона, която да обозначава, ако има блокирана медиа, която стартира автоматично. Когато потребителите изберат тази икона, ще имат достъп до настройки на тази функция.
Firefox обаче ще позволява подобно съдържание да се пуска автоматично на сайтове, на които потребители са дали достъп до микрофона и камерата.

Mozilla работи в тази посока от известно време. Миналата година компанията обяви забраната на автоматичното аудио във Firefox с цел да бъдат ограничени досадните реклами, които стартират без одобрение от потребителите.

още по темата

Spotify тества премиум абонамент за двама

Premium Duo дава възможност двама потребители да споделят общ акаунт за 12.49 евро на месец, но само ако живеят заедно
28.03.2019 / 04:40

Как се използва microSD карта на смартфон с Android?

Възмжността за допълнително хранилище е едно от предимствата, които устройствата с мобилната OS на Google имат пред iPhone
13.02.2019 / 03:50

С новата версия на Firefox по-лесно ще управлявате неприкосновеността на данните си

Вече можете да адаптирате инструментите към своите нужди
30.01.2019 / 12:17

Firefox с нова функция за защита на потребителските данни

Браузърът на Mozilla ще известява ако сайтът, в който влизате, е станал жертва на хакерска атака и ще позволява да проверите дали имейлът ви е компрометиран
19.11.2018 / 03:02
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.