Скрипт може да преминава аудио версията на reCAPTCHA

Филтърът срещу спам се използва от над 3,8 млн. сайта, включително и почти 600 български
Нова версия на софтуер, който може успешно да преминава аудио теста на популярния антиспам филтър reCAPTCHA в 90% от случаите бе публикуван GitHub, съобщи FreedomOnline. Донякъде успокоително е, че той е дело на екип от Университета в Мериленд, а не е разкрит след някой пробив.

Кодът се казва unCaptcha2 и, както се вижда от името е нова версия на софтуера, който екипът на университета публикува през 2017 г. Тогава успеваемостта му срещу срещу антиспам услугата на Google беше 85%.

"Благодарение на промените в аудио версията на reCAPTCHA, заобикалянето му е по-лесно от всякога. Кодът ни трябва да направи само една заявка до някой обществено достъпен API за конвертиране от реч към текст, за да постигне 90% успеваемост", обясняват авторите на unCaptcha2.

Софтуерът работи по следния начин: той сваля аудио теста на reCAPTCHA, изпраща го към услуга за конвертиране на реч в текст и след това въвежда получения текст като отговор в полето на антиспам филтъра.

Изследователите подчертават, че още в края на юни Google е информирана за факта, че unCaptcha2 преминава с 90% успеваемост през аудио версията на филтъра. От компанията обаче засега не са предприли някакви действия. "Екипът на reCAPTCHA знае за този вектор на атака и потвърждава, че е съгласен да публикуваме кода въпреки високата му успеваемост", споделят още авторите на софтуера.

reCAPTCHA се използва от поне 3,8 млн. сайта, включително и почти 600 български, според данните на Built With. Основната му цел е да спира публикуването на спам коментари, в които може да се крият зловредни линкове, както и да противодейства на фалшивия трафик.
още по темата

Как да защитим самоличността си онлайн през 2019 г.

Увеличете сигурността на паролите си чрез спазването на няколко прости правила
10.01.2019 / 05:28

Смартфони с лицево отключване могат да бъдат заблудени от гипсов модел

Face ID функцията на Apple все още е лидер в тази категория
18.12.2018 / 11:55

Как да се предпазим от спам

85% от мейлите по света са спам
13.12.2018 / 06:12
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.