Crypto-King влага $100 милиона в интегрирането на игри в блокчейн технологията

Tron ще създава следващата генерация игри, след големия успех на CryptoKitties
Цената на криптовалутите стабилно върви надолу тези дни, но това не спира поддръжниците на блокчейн технологията да продължават да вярват в мечтата си. Джъстин Сън, основател на Tron, е един от тези вярващи. След като купи BitTorrent за 150 милиона долара това лято, той споделя, че ще инвестира 100 от тези милиони в създаването на игри в блокчейн.

Както повечето блокчейн базирани технологии, Tron има собствена и доста сложна визия за това как мрежата валидира транзакциите и виртуалната си валута. Мото на компанията гласи: "Да децентрализираме мрежата" - като надеждата е да се прескочи средното зведно и да бъдат свързани потребителите директно с доставчиците на различни услуги и създателите на съдържание.

Оказва се, че следващата голяма стъпка в този поход са блокчейн игрите. Те на този етап са доста примитивни, като най-популярната от тях е CryptoKitties. Тя е съвсем на границата на определението "игра" и е по-скоро комплект от автоматично генерирани карти за размяна. Играта е създадена в Ethereum мрежата и стана толкова популярна за толкова кратко време, че забави транзакциите в мрежата, когато дебютира миналата година."Играчите" просто купуват анимирани котки с криптовалутата Етер и това е всичко. По-редките карти се търгуват за повече пари и така нататък - общо взето играта няма почти нищо общо с блокчейн технологията, а е популярна заради желанието на хората да колекционират и търгуват.

Все още не е ясно какво точно ще се случи с инвестицията от 100 милиона долара и какви игри ще бъдат разработени, но самият факт, че в това се влагат пари, е малък лъч надежда за поддръжниците на блокчейн и криптовалутите.
още по темата

Bitcoin стана на десет години

Въпреки намаляващата популярност първата криптовалута все още държи половината пазар
02.11.2018 / 01:30
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.