Instagram с нови инструменти срещу фалшиви активности

Социалната платформа се обяви категорично против приложения на трети страни, които генерират нереални харесвания и споделяния
Instagram категорично се обяви против използването на приложения от трети страни за популяризиране на постове. Според изказване на компанията приложенията, които генерират фалшиви харесвания, следвания и коментари, нарушават правилата на платформата, а тези, които ги използват, ще бъдат приканени да преустановят тази практика. "Предприемаме няколко стъпки, за да ограничим това нежелано поведение. Профилите, които идентифицираме, че използват подобни услуги, ще получат съобщение в приложението, което ще ги предупреди, че сме премахнали фалшивите им интеракции", се казва в позиция на социалната мрежа. Освен това, набелязаните профили ще бъдат помолени да променят паролите си.

От Instagram добавят, че са изградили инструменти, базирани на машинно обучение, които са в състояние да установят кои профили използват приложения на трети страни за фалшива дейност. Те често искат потребителски пароли, за да направят фалшивите взаимодействия от името на реални потребители. Онези, които продължат да използват непозволени практики, ще подлежат на рестрикции като ограничен достъп до определени функции.

Този ход следва стратегията на Facebook срещу профили, извършващи неправомерна дейност, които обикновено са свързани и с кампании за дезинформация. "Още от самото начало Instagram се бори с фалшивите акаунти, за да защити своята общност. Последната ни актуализация е още една стъпка в тази посока. Нейната цел е да гарантира, че хората в нашата платформа се свързват по автентични начини", категорични са от компанията.
още по темата

Мобилни приложения за iOS крадат пари

Използвайки четеца за отпечатъци те тайно оторизират плащания
07.12.2018 / 11:45

Instagram с нови функции за хора със зрителни увреждания

Планира се цяла редица нововъведения, насочени към хора в неравностойно положение
03.12.2018 / 06:00

Twitter забранява фалшив профил на Путин, следван от истинския Путин

Руските власти са подали оплакване към социалната мрежа
29.11.2018 / 04:56

Facebook тества опция за блокиране на публикации, съдържащи определени думи

Постовете все пак ще се появяват на стената ви, но вие няма да можете да ги виждате
29.11.2018 / 10:26

Instagram тества по-прости и по-изчистени профили

Явно не само Twitter вижда нужда от промяна.
22.11.2018 / 01:57
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.