Firefox с нова функция за защита на потребителските данни

Браузърът на Mozilla ще известява ако сайтът, в който влизате, е станал жертва на хакерска атака и ще позволява да проверите дали имейлът ви е компрометиран
Mozilla добавя функция за уведомление при изтичане на лични данни във Firefox. Тя ще предупреждава потребителите на браузъра, когато техният имейл адрес или входните им данни са компрометирани от хакери.

Безплатната услуга се казва Firefox Monitor и дебютира през септември след няколко теста през лятото. Не само потребителите на Firefox, но и всеки друг може да се насочи към уебсайта на услугата, да въведе имейл адрес и да бъде уведомен дали той попада сред тези, които са били в списъците с пробити имейли при публично известни атаки. Опцията дава възможност и за промяна на паролата или съответно паролите, свързани с въпросния имейл адрес и/или уеб сайт.

При последните известни нарушения Firefox Monitor вече е изпратила въпросната информация до адресите, които са се регистрирали. "Вашият имейл адрес ще бъде сканиран за нарушения на данните и ние ще ви уведомим чрез лично съобщение, ако сте станали жертва", пише Ник Нгуйен, вицепрезидент на продуктовата стратегия на Mozilla, в публикация от 25 септември.

Сега вече, предупрежденията на Firefox Monitor официално става част от работата и на браузъра на Mozzila.

На 14 ноември Нгуйен обявява: "Добавяме функция за известяване към нашия браузър Firefox Quantum. Така той ще сигнализира на потребителите на настолни компютри, когато посещават даден сайт, който наскоро е станал жертва на хакерска атака и изтичане на данни".

Потребителите трябва да посетят сайта на Firefox Monitor, за да видят дали техният имейл адрес е един от онези, които са били изложени на нерегламентиран достъп. За целта потребителите трябва просто да кликнат върху предупреждението и да последват връзката. Самото съобщение обаче по никакъв начин не означава, че получилият го човек със сигурност е между засегнатите.

Новата версия, Firefox 64, се очаква да бъде пусната на 11 декември.
още по темата

Mozilla ще спира звука на автоматично стартиращи видеа във Firefox

Потребителите ще имат опцията да се откажат от тази функционалност и да оставят видеата да се пускат автоматично
05.02.2019 / 09:44

С новата версия на Firefox по-лесно ще управлявате неприкосновеността на данните си

Вече можете да адаптирате инструментите към своите нужди
30.01.2019 / 12:17

Amazon обясни изтичането на потребителски данни с техническа грешка

Изтекли са имената и имейл адресите на потребителите
22.11.2018 / 02:30

Firefox е с нова и по-добра защита от проследяване

Ъпдейтът превръща всяко сърфиране в мрежата в поверително
24.10.2018 / 10:39
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.