Чатботове на Google превръщат рекламите в разговори

Маркетинг материалите вече могат да отговарят
AdLingo, маркетинг платформа от вътрешния стартъп на Google – Area 120, превръща рекламите в "разговор" с помощта на изкуствен интелект. AdLingo не създава свои собствени чатботове, а вместо това свързва инструменти на трети страни с маркетинговия отдел на компанията.

Резултатът е чатбот изживяване, независимо дали става дума за уебсайт или приложение, което позволява на потенциалния купуват да разпита бота за даден продукт. Виртуалният продавач отговаря на въпроси в реално време. Според AdLingo идеята да се добави чатбот технология в маркетинга изглежда логическата следваща стъпка на фона на все по-голямото приложение на изкуствен интелект.

"Всичко все повече се превръща в разговор, от устройства като телефони и говорители до вашия автомобил... Ние се запитахме: ако тази промяна наистина се случва, защо маркетингът да не прилича повече на разговор?", споделят от компанията. Въпреки че AdLingo вече има няколко клиента, все още е твърде рано да се предскаже как хората ще реагират, когато чатботовете ще искат да търгуват с тях в различни изскачащи прозорци.

След като виртуалните асистенти са навсякъде – в нашите телефони, домове и във видео игрите – подобна разработка едва ли ни учудва. И макар че този вид маркетинг има голямо бъдеще – и може да има положителен потенциал, ако се използва отговорно - засега изглежда като маркетинг инструмент, от който клиентите може би нямат нужда.
още по темата

Google ще инвестира в AI решения с обществена значимост

Всеки проект ще получи финансова подкрепа в размер на 25 млн. долара
30.10.2018 / 10:17

Роботи ще създават роботи в китайска фабрика

Швейцарската фирма ABB инвестира 150 млн. долара, за да завладее китайския пазар
29.10.2018 / 08:15

Подвижната клавиатура на Google улеснява работата с голям телефон

Ако често пишете с една ръка, тази опция е тъкмо за вас
22.10.2018 / 11:00

Essential все пак прави нов смартфон, акцентира върху ИИ

Според слухове компанията възнамерява да заложи на малък екран
11.10.2018 / 12:25
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.