Facebook въвежда функция за 3D снимки

Потребителите ще могат да виждат оптимизираните изображения от днес, но създаването им на първо време ще бъде възможно само с двукамерен iPhone
Facebook пуска функция за 3D снимки, която добавя дълбочина към изображенията в новинарската ви стена (или VR хедсет.) Всеки ще може да вижда 3D снимките, считано от днес. Опцията за създаването им обаче ще се разпространява малко по-бавно - в продължение на няколко седмици - а за да я използвате, ще ви е необходим iPhone с двойна камера - функция, която е налице от iPhone 7 насам, въпреки че не е налична в новия iPhone XR от по-нисък клас. Редица други водещи производители на телефони имат модели с двойни камери, включително Samsung Galaxy Note 9 и LG V35 ThinQ, но от Facebook казват, че ще добавят поддръжка за повече видове устройства в бъдеще.

Функцията за триизмерни снимки бе обявена през май и е сравнително ясно какво ще представлява – потребителите избират определена снимка и Facebook я превръща в псевдо-3D изображение, което променя леко перспективата при скролване или накланяне на телефона.

По-рано тази година, TechCrunch обясни приблизително как работи технологията. В основата си тя черпи от дълбочинната карта, която автоматично се генерира от телефоните с двойна камера, след което прави някои персонализирани софтуерни добавки, които създават по-реалистично изображение. Снимките ще могат да бъдат разглеждани в пълния си блясък както на смарт устройства, така и в браузъра на хедсета Oculus Go VR или във Firefox на Oculus Rift.

Разбира се, Facebook не измисля нищо ново - този вид перспективно пренасочване е достъпно от години на смартфоните - но социалната платформа прави процеса интуитивен, а резултатите - много лесни за споделяне.
още по темата

Facebook може би ще пусне очила за добавена реалност

Все още обаче не е ясно кога
30.10.2018 / 03:54

Първият в света куклен спектакъл с МR и VR ще бъде представен у нас

На сцената актьори, кукли и виртуалните елементи на декора ще взаимодействат помежду си
26.10.2018 / 03:55

Фотограф си направи обектив от лед

Вижте снимки и видео, направени с обектив на 10 хил. години
25.10.2018 / 05:27

Вече можете да прикачате песни към снимки и видеa във Facebook

Функцията е достъпна за публикациите в Stories и News Feed
25.10.2018 / 04:04

Facebook най-накрая опростява Messenger

Новата версия е достъпна от днес
24.10.2018 / 12:47
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.