Facebook въвежда функция за 3D снимки

Потребителите ще могат да виждат оптимизираните изображения от днес, но създаването им на първо време ще бъде възможно само с двукамерен iPhone
Facebook пуска функция за 3D снимки, която добавя дълбочина към изображенията в новинарската ви стена (или VR хедсет.) Всеки ще може да вижда 3D снимките, считано от днес. Опцията за създаването им обаче ще се разпространява малко по-бавно - в продължение на няколко седмици - а за да я използвате, ще ви е необходим iPhone с двойна камера - функция, която е налице от iPhone 7 насам, въпреки че не е налична в новия iPhone XR от по-нисък клас. Редица други водещи производители на телефони имат модели с двойни камери, включително Samsung Galaxy Note 9 и LG V35 ThinQ, но от Facebook казват, че ще добавят поддръжка за повече видове устройства в бъдеще.

Функцията за триизмерни снимки бе обявена през май и е сравнително ясно какво ще представлява – потребителите избират определена снимка и Facebook я превръща в псевдо-3D изображение, което променя леко перспективата при скролване или накланяне на телефона.

По-рано тази година, TechCrunch обясни приблизително как работи технологията. В основата си тя черпи от дълбочинната карта, която автоматично се генерира от телефоните с двойна камера, след което прави някои персонализирани софтуерни добавки, които създават по-реалистично изображение. Снимките ще могат да бъдат разглеждани в пълния си блясък както на смарт устройства, така и в браузъра на хедсета Oculus Go VR или във Firefox на Oculus Rift.

Разбира се, Facebook не измисля нищо ново - този вид перспективно пренасочване е достъпно от години на смартфоните - но социалната платформа прави процеса интуитивен, а резултатите - много лесни за споделяне.
още по темата

Facebook Groups сега поддържа чатове до 250 човека

Това е поредната опция, която цели да задържи потребителите в социалната мрежа
12.10.2018 / 01:46

Facebook представи домашните умни екрани Portal и Portal+

Те позволяват разглеждане на снимки и слушане на музика, а камерите им следят потребителя
09.10.2018 / 11:46

Facebook трупа бази данни за местоположението на потребителите през Instagram?

От социалната платформа към момента отричат въвеждането на подобна функционалност
05.10.2018 / 11:36

Електронният магазин във Facebook вече има AI помощник

Той може да предлага цени и да помага в категоризирането на различни продукти
03.10.2018 / 02:02
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.