Новата версия на Windows 10 трие потребителски данни

Появиха се оплаквания за изгубени файлове след инсталиране на есенния ъпдейт на Windows 10.
Потребители, инсталирали Windows 10 October 2018 Update, се оплакват, че операционната система е изтрила техни файлове по време на този процес. В частност хората говорят за изчезнали файлове от папките "Документи", "Музика" и "Изображения".

Историите на някои от тях звучат откровено страшно – един потребител се оплаква, че в резултат на инсталацията е загубил около 200 GB файлове, които е събирал в продължение на 23 години.

Налице са предположения, че вина за ситуацията може да има облачната услуга OneDrive, която е имала достъп до въпросните директории. Засега обаче това е само една от версиите.

Възможно е файловете да не са изчезнали, а да са преместени например в папката "Windows.old". Потърпевши обаче споделят, че са прочесали дисковете си...

Някои потребители обръщат внимание, че с подобни проблеми са се сблъсквали участници в програмата Windows Insider, които са тествали октомврийския ъпдейт за Windows 10. Не е известно защо Microsoft не са справили с тази негова "особеност". От самата компания засега не са излезли с официален коментар.

Редно е да се подчертае, че официалното разпространение на October 2018 Update за операционната система все още не е започнало. То се очаква да стартира на 9 октомври и ще става поетапно.
още по темата

Microsoft: Можем да възстановим загубените след ъпдейта файлове

Ако сте засегнат от проблема - не използвайте компютъра си
08.10.2018 / 01:58

Новият ъпдейт на Windows 10 се фокусира върху телефоните

Тimeline, Your Phone и още нови опции ви очакват
03.10.2018 / 04:15

Microsoft пуска Office 2019 за Mac и Windows

Компанията не забравя онези, които предпочитат еднократно да закупят продуктите й
25.09.2018 / 10:11
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.