Facebook дава награди, ако съобщите за бъгове в приложения на трети страни

Компанията разширява програмата си за откриване на бъгове
Facebook разширява своята програма за откриване на бъгове и ще започне да предлага награди на онези, които съобщят за слаби места в приложения на трети страни, свързани с платформата. По-конкретно, компанията се притеснява за неправилната употреба на тоукъните за достъп, които позволяват на потребителите да влизат в други приложения и сайтове през профила си във Facebook. "Ако тоукън бъде разкрит, то той може потенциално да бъде използван неправилно, на база на разрешенията, настроени от потребителя. Ние искаме да има ясен канал за докладване на тези важни въпроси и да можем да изпълним нашата част от работата, като защитим информацията на потребителите дори ако източникът за бъга не е директно под нашия контрол", коментират от компанията.

След скандала с Cambridge Analytica социалната мрежа направи някои промени в политиките си за неприкосновеност на личните данни и предприе редица мерки за сигурност. През април компанията започна да предлага награди на онези, които докладват за злоупотреба с данни от страна на разработчиците на приложения. От социалната мрежа подчертават, че разработчиците са задължени да защитават потребителските данни и разширяването на програмата за намиране на бъгове няма за цел да замени тези изисквания към тях.

Онези с реални данни ще получат поне 500 долара, като сумата ще се увеличава спрямо значението на информацията. "Най-важното – ще приемаме само доклади, ако бъгът е открит от пасивно разглеждане на данните, изпратени до или от вашето устройството при използване на приложението или уебсайта. Нямате право да манипулирате никакви искания, изпратени до приложението или уебсайта от вашето устройство или по друг начин да се намествате в нормалното функциониране на приложението или уебсайта във връзка със съобщаването на бъгове", допълват от Facebook.

Засегнатите приложения ще бъдат уведомени и социалната мрежа ще работи с тях, за да поправи проблема. Онези, които не се отзоват, ще бъдат премахнати, докато въпросът не се разреши и проверката на сигурността не бъде завършена. Също така компанията ще информира всички потребители, засегнати от уязвимостта.
още по темата

Facebook въвежда функция за 3D снимки

Потребителите ще могат да виждат оптимизираните изображения от днес, но създаването им на първо време ще бъде възможно само с двукамерен iPhone
12.10.2018 / 11:27

Вече до 30 дни можем да възстановим профила си във Facebook след изтриване

Социалната мрежа се надява да си промените мнението
04.10.2018 / 10:24

Facebook представя устройство за видеоразговори до края на годината

Portal ще разчита на изкуствен интелект и дигиталния асистент Alexa
21.09.2018 / 11:49

Изкуствен интелект на Facebook извлича текст от снимки и видео

Компанията добавя нови 24 езика към автоматизираните си преводачески услуги, между които непалски, урду, пенджабски, камбоджански
12.09.2018 / 11:51

Facebook тества приложение за гласово разпознаване

В близко бъдеще можем да очакваме и появата на Facebook умен асистент
22.08.2018 / 02:23
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.