Facebook персонализира навигационната лента на мобилното си проложение

В новата версия лентата ще показвa преките връзки, които потребителят използва най-често
Facebook редовно добавя нови функции в социалната си платформа. Съвсем наскоро беше преработена секцията "Пазар", новинарските потоци на потребителите бяха префокусирани върху взаимодействието с приятели, а алгоритмите бяха променени така, че да засилят контрола върху разпространението на фалшиви новини. Сега Facebook преработва навигационната лента в мобилното си приложение, за да може тя по-ясно да показва преките връзки към секциите, които използвате най-често. Нововъведенията трябва да бъдат налични в световен мащаб в рамките на следващите няколко седмици.

"Искаме преките връзки, налични в навигационната лента, да отразяват начина, по който даден потребител използва Facebook. За тази цел персонализираме системата за мобилни устройства така, че всеки да може по-лесно да се свързва с най-често използваните от него секции - "Профил", "Пазар", "Групи", "Заявки за приятелство" и т.н.", коментира продуктовият мениджър Алекса Андреевски.

Навигационната лента, разположена в долната част на екрана на iPhone и в горната на телефоните с Android, ще замени стандартното меню, което се вижда сега. От сегашните инструменти потребителите ще продължат да виждат новините, известията и иконите на менюто, но ще има и две актуализирани позиции, които ще показват най-често използваните елементи. Колкото по-често бъде използван един пряк път, толкова по-вероятно е той да се появи в главната навигационна лента. Иначе всичко, което не е в основната лента, ще бъде достъпно чрез иконата на менюто. В крайна сметка целта на най-голямата социална мрежа е да добави и контроли, които да дадат възможност на потребителите ръчно да персонализират иконите, които виждат в навигационната си лента, а не това да става само автоматично.
още по темата

Аpple уверява, че не ви подслушва през вашия iPhone

Компанията не ви шпионира, за да ви предлага таргетирани реклами
09.08.2018 / 09:59

Facebook улеснява намирането на местен бизнес

Социалната мрежа променя секцията Pages, за да ви помогне да си резервирате маса в ресторант.
07.08.2018 / 10:57

Facebook тества услуга за запознанства

Засега обаче не е обявена официална дата за пускането на опцията.
06.08.2018 / 09:41

Нов инструмент ще ви позволи да ограничите времето, прекарано във Facebook

Социалната мрежа не иска да ви омръзнат нейните услуги.
02.08.2018 / 10:16

Защо Google забрани приложенията за добив на криптовалути?

Изхвърлянето на тези инструменти от Play Store е поредната стъпка на компанията срещу добива на виртуалните валути, след забраните на реклами и разширения за Chrome
30.07.2018 / 10:34
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.