Изкуствен интелект ще се грижи за правописните грешки в Google Docs

Новият инструмент е част от мащабен набор от актуализации, насочени предимно към премиум потребителите
Ако досега ви се е налагало да използвате различни инструменти за граматична проверка в Google Docs, то съвсем скоро може да се окаже, че това не е нужно. Като част от мащабен набор актуализации, насочени предимно към потребителите на премиум пакета (G Suite), Google въвежда вградено решение за граматична проверка. За момента тя ще е достъпна само за участниците в тестовата програма на компанията - Early Adopter Program. Новият инструмент използва машинен превод, за да разпознава неточности - от основни граматически грешки до структурни проблеми в дадено изречение. Той е базиран на изкуствен интелект , което трябва да му помогне да се адаптира с течение на времето и да започне да открива и по-сложни езикови грешки.

И това не е всичко. Верни на обещанието си, в рамките на следващите няколко седмици от Google ще предоставят за ползване своята система Smart Reply на всички потребители на Hangouts в G Suite, което ще им позволи да изпращат автоматично редица готови отговори, без да се налагат да влизат в комуникация, която не им е нужна в дадения момент.

Освен това, инструментът за дописване на изречения в Gmail - Smart Compose - вече няма да бъде ограничен само до персоналните потребители. Тези на G Suite също ще могат да се съсредоточат върху съдържателните части на имейлите.

От всичко казано дотук става ясно, че Google се стреми да автоматизира до възможно най-голяма степен писането в своите платформи. Дори това в крайна сметка да доведе до известна унификация на кореспонденцията по тези канали.
още по темата

С преводача Travis Touch ще можете да общувате на повече от 100 езика

Устройството използва изкуствен интелект и машинно обучение.
07.08.2018 / 04:11

Изкуствен интелект пише сонети като Шекспир

Чрез дълбочинно обучение чатботът създава истинска поезия.
31.07.2018 / 11:04

Изкуственият интелект на Fox ще предвижда аудиторията на филмите на база на трейлъра

Вече алгоритмите ще определят съдържанието на трейлърите.
30.07.2018 / 10:43

Защо Google забрани приложенията за добив на криптовалути?

Изхвърлянето на тези инструменти от Play Store е поредната стъпка на компанията срещу добива на виртуалните валути, след забраните на реклами и разширения за Chrome
30.07.2018 / 10:34
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.