Adobe разработва пълноценна версия на Photoshop за таблети

Компанията работи върху версия на продукта, предназначена за сензорни екрани.
Пазарът на таблети изглежда наситен, но перспективите пред използването на тези устройства в професионалната сфера явно са светли. Това е едно от заключениията, които може да си направи човек на фона на съобщението от Bloomberg, че Adobe създава пълноценна версия на своя най-популярен продукт, Photoshop, за iPad.

Разработката представлява сериозен завой в стратегията на компанията, която в момента предлага орязани версии на графичния си редактор за мобилни устройства, като Photoshop Express и Photoshop Max.

Според наличната информация вариантът Photoshop за iPad ще бъде представен в рамките на конференцията Adobe MAX през октомври, а официалното му пускане в продажба ще се състои през 2019 г. Дотогава компанията трябва да свърши доста работа по адаптиране на интерфейса на графичния редактора за работа със сензорни екран.

Според Bloomberg разработчиците разчитат, че новият софтуер ще увеличи потребителите на пакета Creative Cloud. Освен това мощността на таблета на Apple не отстъпва на много ноутбуци.

Скот Белски, отговарящ за Creative Cloud продуктите в Adobe, потвърждава, че в компанията работят върху "крос платформени версии на Photoshop и други приложения".
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.