Приложението Whiteboard на Microsoft вече е достъпно

Потребителите могат да чертаят, пишат и добавят образи на споделената дъска.

Приложението Whiteboard на Microsoft, което позволява на потребителите да работят заедно върху интелигента бяла дъска през устройствата с Windows 10, вече може да се свали. Подобно на физическите бели дъски и Whiteboard ви позволява да чертаете, изтривате и прикрепяте бележки. Но за разлика от познатите бели дъски, чрез тази можете също така да пишете, добавяте образи и да разполагате с разширяващо се пространство за работа. В допълнение Whiteboard може да разпознава и подчертава различни форми, което улеснява създаването на таблици, например.

В края на миналата година Microsoft показа как ще изглежда приложението. Компанията изтъква, че 200 хил. потребители са дали обратна връзка, което значително е помогнало за подобряване на функциите. Whiteboard работи като тъчскрийн, със силус или с клавиатура. Потребителите могат да работят върху дъската от своите собствени устройства от различни локации. Аватари ще показват кой какво точно пише по дъската, а направеното до този момент ще се запазва автоматично в Microsoft cloud.

Можете да свалите Whiteboard от Microsoft Store и да влезете със своя профил в Microsoft или Office 365. Компанията обещава, че приложението ще бъде достъпно скоро за iOS устройствата, а всички останали устройства ще могат да го използват през уеб версията, която също ще бъде пусната в близко време.

още по темата

Microsoft пуска Office 2019 за Mac и Windows

Компанията не забравя онези, които предпочитат еднократно да закупят продуктите й
25.09.2018 / 10:11
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.