eBay създава персонализиран онлайн магазин

В момента не е много приятно да се пазарува в онлайн магазини като eBay. За да откриете това, което наистина търсите, обикновено се налага да преровите цели каталози или да се надявате с използваните ключови думи да намерите нужното. В eBay обаче вече са разработили решението – онлайн магазинът ще върши по-голямата част от работата вместо вас. Компанията пуска функция Interests, която създава къстъмизиран магазин на база на вашите отговори, посочени в кратък въпросник. Например, ако харесвате йога и плаж, то ще намерите последните модели обувки до постелка за йога и бански костюм.

Системата използва комбинация от алгоритми (не, не става дума за изкуствен интелект) и огромния набор от данни на eBay, за да създаде вашия личен магазин.

Засега Interests е достъпен през eBay за Android and iOS приложенията в САЩ и се очаква през следващите месеци да бъде пуснат и в другите страни. В известен смисъл, този подход е точно противоположен на използвания от Amazon – потребителите няма да искат да посетят конкуренцията, ако редовно виждат това, което харесват в eBay.


eBay създава персонализиран онлайн магазин

© Мария Динкова, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.