Как да се сдобием с Android P сега

Android P е в публичен бета тест. Ето как да си инсталирате деветата версия на мобилната операционна система.

Публичната бета версия на задаващия се Android P е достъпна не само на устройствата от серията Pixel. Тя може да бъде инсталирана на някои топ смартфони на Nokia, Oppo, Sony, Vivo и Xiaomi, както и на Essential. Вижте конкретните модели тук.

Да инсталирам ли Android P?

Ако ви гризе любопитството, разполагате със съвместимо устройство и сте поне малко технически грамотен, то защо не. Ще можете от първа ръка да видите какво подготвят от Google, а ако са налице прекалено много проблеми можете винаги да се върнете на предишната си операционна система. 

Преди да започнете процеса е добре да съхраните на сигурно място данните си. Не забравяйте, че ще имате работа с недовършен софтуер, та не е невъзможно да се сблъскате с проблеми и нестабилно поведение.

Как да се сдобием с бетата на Android P

Свалянето на софтуера би трябвало да е лесно, след регистрация в Android Beta Program. Всяко одобрено устройство ще получи най-прясната версия на операционната система под формата на ъпдейт “по въздуха”.

  1. стартирайте браузъра и отидете на g.co/androidbeta;
  2. Намерете устройството си в списъка и натиснете “Opt in” бутона;
  3. Трябва да се съгласите с официалните правила и условия на програмата, след което посочете “Join Beta”;
  4. Натиснете “OK” на съобщението, потвърждаващо че сте част от програмата;
  5. Ъпдейтът може да дойде до 24 часа (имайте предвид, че това няма да се случи ако сте флашвали смартфона си). Ако все пак мине време и нищо не се случва, то проверете интернет свързаността си посетете менюто за ъпдейти (Settings > About phone > System updates);
  6. При получаване на чаканата нотификация, натиснете “Download and install”;
  7. В следващия прозорец ще бъдете уведомени, че на устройството ви ще бъде инсталирана предварителна версия на Android. Файлът, който ще свалите, е големичък, та може би ще е удачно да проверите дали сте свързан към Wi-Fi мрежа;
  8. Вече можете инсталирате бетата. Следвайте инструкциите на екрана.

Как премахнем Android Beta от телефона си

Деинсталацията на бетата е също толкова лесна, колкото и получаването ѝ. Просто отидете отново на g.co/androidbeta и натиснете “Opt out” бутона в списъка до своето устройство. Имайте обаче предвид, че по време на процеса всички данни на него ще бъдат изтрити.

още по темата

Google ограничава прорезите в екраните на смартфоните

Максимум два прореза и не повече от един на страна.
01.08.2018 / 03:04
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.