Google пуска нова версия на приложението Files Go

Google има различни приложения от типа Go, които могат да работят лесно с устройства с малка мощност или устройства с ограничена интернет връзка. А сега компанията започна да пуска ъпдейти за тях с повече функции. В момента на дневен ред е приложението Files Go. Сред новите опции е възможността за интеграция с Google Photos и вътрешно търсене, които изненадващо липсваха от първоначалното приложение.

Имайки предвид дейността на Google, наистина е странно, че Files Go нямаше добра опция за търсене. Вече потребителите ще могат да намират файлове през полето за търсене в горната част на основната страница. Освен това те ще могат да разглеждат историята, да филтрират различните файлове и да възползват от опцията за автоматичното допълване на думи.

Освен това Files Go вече ще може да работи с Google Photos и да определи кои снимки са преместени в облака и кои снимки от устройството трябва да се изтрият – освобождавайки място, което в крайна сметка може да се използва за нещо друго.

Също така уведомленията вече ще бъдат по-актуални и ще показва къде се намират дублираните файлове, преди да бъдат премахнати.

Files Go е уникално приложение от серията Go, тъй като е едно от малкото, които са достъпни за всички, независимо от това дали телефонът поддържа Android Go операционна система или не. Повечето Go приложения са ограничени до Android Go телефоните, а в момента на пазара има само няколко от тях. Сред наличните приложения са Gmail Go, YouTube Go, Maps Go, Google Assistant Go и други. Те работят с Android Go - леката версия на Android, създадена специално за телефони с 1GB или по-малко RAM и/или по-евтини процесори.

Новата версия на приложението вече е достъпна за потребителите. Ако все още не сте си го изтеглили, можете да го направите в Google Play Store.

още по темата

С новите си условия Here конкурира Google Maps

Последните промени, въведени от Google, засегнаха много разработчици на малки уебсайтове.
06.08.2018 / 04:20

Споделената локация през Google Maps ще показва и процента на батерията ви

Майка ви няма да се притеснява излишно, когато не вдигате, ако знае, че батерията ви е паднала.
03.08.2018 / 03:36
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.