Повече от 60 нови приложения поддържат платформата за добавена реалност на Android


След като ARCore платформата на Android вече е тук, се появяват все повече приложения за добавена реалност. Google обяви, че над 60 такива предложения са пуснати в Play Store тази седмица.

Например, приложението Just A Line позволява на потребителите да правят прости рисунки в 3D пространството, да се движат около тях и да ги споделят като кратки видео клипове. То работи със всеки Android телефон, който поддържат ARCore. Макар това все още е да е просто един експеримент, то се оказва полезно, когато потребителят иска да добави малко цветове към едно иначе сравнително обикновено видео.

Тези 60 заглавия обаче са изключително малко на фона на милионите други приложения в Play Store, което на свой ред показва колко млада е мобилната добавена реалност. Дори при iOS, където ARKit е достъпен от септември, данните от Apptopia показват, че по-малко от 1000 приложения са използвали рамката към януари. Очаква се обаче скоро това да се промени – особено сега, когато разработчиците могат да направят приложения за добавена реалност, които осигуряват почти едно и също изживяване в различните платформи.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.