Android Wear става Wear OS, а ние се надяваме това да е първата от много промени

След като преди няколко дни се появи слух, сега Google официално сложи край на спекулациите: Android Wear вече ще се казва Wear OS by Google. Процесът по ребрандиране вече върви, като през идните седмици промените ще появят и на потребителските устройства.

Android Wear от доста време има нужда от промени. Операционната система на Google за умни часовници получи последния си голям ъпдейт преди повече от година. Версия 2.0 на софтуера излезе през февруари 2017-та, при това с неколкомесечно закъснение. Нови функции не са добавяни от доста време, като някои производители изоставиха платформата заради ниски продажби. 

Всъщност от средата на миналата година на пазара не са се появявали нови модели, освен модни продукти, предлагащи ограничена функционалност.

В сравнение с watchOS 4 на Apple, Android Wear 2.0 изглежда остаряла и бавна, но въпреки това разполага със солидна база. Налице са Google Assistant, достъпен през часовника Play Store, удачно фитнес приложение, както поддръжка за богат набор от нотификации и възможности за поточно предаване на музика.

Платформата определено има нужда от освежаване и се надяваме Wear OS да е първа стъпка в тази посока. Дали промените са индикатор, че скоро ще видим 3.0 версия? Няма как да отговорим на този въпрос, но с интерес ще следим конференцията Google I/O 2018 (8-10 май) за подобни анонси. Хубавата новина е, че компанията явно не е забравила за нея.

още по темата

Spotify пусна дългоочакваното приложение за Google Wear OS

То ще бъде инсталирано предварително на всички Fossil и Michael Kors часовници
18.10.2018 / 01:46

Qualcomm ще представи следващия си WearOS чип на 10-и септември

Това ще бъде първият ъпгрейд на платформата от две години насам
08.08.2018 / 10:30

"П" като "пай", новият Android 9.0 е тук

Потребителите на Pixel могат да се запознаят с новите функционалности веднага, а на останалите ще им се наложи да изчакат поне до края на есента
07.08.2018 / 03:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.