Android задържа повече потребители, отколкото iOS

Потребителите на Android са по-лоялни към платформата, отколкото онези, които използват iOS. Това показва проучване на Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), откъдето допълват че операционната система на Google не само бележи стабилен ръст по този показател от края на 2016 г. насам, но че в момента задържането на клиенти най-високото до момента.

Лоялността към iPhone е с подобна динамика през последната година, но задържането на клиенти е по-слабо. Според данните на CIRP, цитирани от TechCrunch, 91% от хората ползващи Android са останали клиенти на същата платформа при придобиване на ново устройство през 2017 г. При iOS аналогичният процент е 86.

По думите на Майк Левин, съосновател на CIRP, при наличните в момента две операционни системи повечето потребители си избират една от тях, разучават я, инвестират в приложения и не я сменят.

Сегашното пложение на нещата обаче не винаги е било такова. Всъщност, графиките на лоялността на iOS и Android се пресичат в средата на 2014 г. и от тогава платформата на Google е водеща по този показател.

Анализаторите подчертават, че поради по-голямото количество Android устройства, прехвърлящите се клиенти към конкурентната платформа са равен брой или дори малко повече. 

За да задържат потребителите си и двете компании са фокусирани върху услугите, чрез които се опитват да печелят повече. Apple е отчела рекорд на приходите от услуги през ноември. За ползващите Android важно предимство е разнообразието – те могат да сменят устройства, без да напускат платформата.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.