Google Assistant скоро ще бъде достъпен и за старите Android телефони

Повече от половината потребителите на Android най-накрая ще имат достъп до Google Assistant.

Google Assistant скоро ще бъде достъпен и за старите Android телефони

От известно време вече Google Assistant е достъпен за новите Android телефони. Но той все още не е наличен за около 46,5% от потребителите на Android, тъй като те използват версии по-стари от Marshmallow. За да се справи с този проблем, Google създаде Assistant за устройствата с Android Lollipop. Онези с по-стари модели обаче също няма да бъдат пренебрегнати и ще могат да получат същия помощник с изкуствен интелект под формата на нов хендсет.

Ълдейтът засега е наличен за телефоните с настройки на английски език в САЩ, Обединеното кралство, Австралия, Канада, Индия и Сингапур. Очаква се скоро да има актуализация и за испански език в САЩ, Мексико и Испания. Също така е предвидено Google Assistant да достигне до устройствата в Бразилия, Германия, Италия, Япония и Южна Корея. Макар че този обхват е сравнително малък, Google смята, че ще осигури Assistant за повече от половината Android устройства – с други думи, предишната гласова система ще се използва от по-малко телефони.

Освен това от компанията планират да пуснат Google Assistant и за таблети. Доста изненадващо е, че това не беше направено по-рано. През следващите седмици помощникът ще се появи само за английските таблети в САЩ, но и това е някакво начало.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.